Slobodan Tešić postao vlasnik državne vile na Dedinju

Trgovac oružjem Slobodan Tešić, koji se godinama nalazi pod sankcijama SAD-a, kupio je od države vilu na Dedinju, koju je iznajmljivao od DIPOS-a.
Slobodan Tešić postao vlasnik državne vile na Dedinju
Foto: Pixabay
Iako je prodaja tog objekta bila javno oglašena u jednom dnevnom listu, Tešić je u startu bio u prednosti, jer je prethodno produžio ugovor o zakupu iste te vile do 2043. godine, piše Nova.rs
Nije poznato koliko je platio taj objekat, ali se pretpostavlja da nije manje od 4,47 miliona evra, kolika je bila početna cena.
Slobodan Tešić ovih dana ponovo se našao u centru pažnje javnosti, a nakon što je posredno doveden u vezu sa firmom "Valir" čije je oružje bilo u ukrajinskom avionu koji se nedavno srušio u Grčkoj. Iako se Tešić nikad nije javno oglašavao, dobro je poznat srpskoj javnosti, budući da je kao vlasnik više kompanija za posredovanje u trgovini oružjem bio skoro deceniju pod sankcijama Ujedinjenih nacija, a sada je i na crnoj listi SAD-a.
 
Kako piše Nova, njegova firma "Partizan tech", iznajmila je od DIPOS-a poslovni prostor na Dedinju. Kako je bilo navedeno u izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije, u tom trenutku bilo je reč o objektu u Diplomatskoj koloniji, da bi se 2017. Tešićeva firma preselila u Maglajsku ulicu. Reč je zapravo o vili koju je taj trgovac oružja izmajmljivao takođe od DIPOS-a.
 
Sedam godina kasnije Republička direkcija za imovinu prodala mu je upravo tu vilu u Maglajskoj. U katastru nepokretnosti navodi se da su Slobodan Tešić i njegova supruga Živana vlasnici tog objekta na Dedinju.
  • Gavril

    21.07.2022 12:28
    U ovoj zemlji više ne postoje policija(osim da tuče pošten narod koji je plaća), tužilaštvo i sudovi. Ovo može da reši samo Laura Kodruta Koveši.
  • Peja

    21.07.2022 11:21
    Ovaj limanac stvarno sve zna....ni internet mu ne treba,,,blago njemu
  • pape

    21.07.2022 11:00
    Ma naravno
    Pišajte po nama, tako nam i treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.