Srbija šalje pomoć Somaliji i Republici Sao Tome i Prinsipe

Vlada Srbije je na sednici odluku da Somaliji uputi humanitarnu pomoć u robi i prehrambenim proizvodima u vrednosti od 39.886.787 dinara.
Srbija šalje pomoć Somaliji i Republici Sao Tome i Prinsipe
Foto: Pixabay
Takođe, odlučeno je i da Republici Sao Tome i Prinsipe uputi pomoć u vrednosti od 25.366.000 dinara, s obzirom na nestašicu hrane izazvanu sušama u ovim zemljama.
U saopštenju Vlade Srbije se navodi da je na sednici usvojen i Zaključak o usvajanju Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina Evropske unije (NPAA) 2022 - 2025. godine, kojim se obezbeđuje poštovanje i ispunjavanje obaveza iz procesa pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji u delu planiranja usklađivanja zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU.
"Dokument predstavlja jasan pregled obaveza koje proističu iz procesa pregovora o pristupanju i usklađivanja zakonodavstva, a istovremeno omogućava uvid u aktuelno stanje u klasteru i poglavlju pregovora u skladu sa važećom metodologijom. Pripremljen je u saradnji nadležnih ministarstava, posebnih organizacija i službi Vlade Srbije, kao i ostalih institucija", navodi se u saopštenju.
  • Tjax

    22.07.2022 16:18
    Kako da ne
    Ne ide to somaliji vec u dzepove bratije
  • К5

    21.07.2022 19:09
    Треба помоћи.
  • E

    21.07.2022 17:52
    Da
    Neka Somalija prvo ponisti priznanje tzv."kosova"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija