Vreme: Na razgovoru sa Milenkovićem tužiteljka pila kafu iz šolje sa logom BIA

Po treći put, za nekoliko dana, načelnik Odeljenja za borbu protiv droga, koji je otkrio Jovanjicu, Slobodan Milenković pozvan je, u svojstvu građanina, na razgovor u Više Javno Tužilaštvo.
Vreme: Na razgovoru sa Milenkovićem tužiteljka pila kafu iz šolje sa logom BIA
Foto: Pixabay

Okrivljena bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović javno ga je optužila da je narkodiler. Tužilaštvo ne skriva da pokušava da sazna imena Milenkovićevih saradnika i otkrije način rada sa njima, piše Vreme.

Ipak, ministar policije Aleksandar Vulin ekspresno je oslobodio inspektora čuvanja tajni i dozvoljava tužiteljki da ga ispita. Dakle, živote svojih saradnika Milenković treba da preda u ruke Željke Nikolaidis, u medijima označene kao tužiteljke koja je prethodnih godina radila upravo po nalogu Dijane Hrkalović, navodi Vreme.
Inspektor je odbio da odgovara na tužiteljkina pitanja. Zdenko Tomanović, advokat Milenkovića ističe da će podneti Ustavnu žalbu kako bi se preokrenulo rešenje ministra unutrašnjih poslova o skidanju oznake tajnosti.
 
"Jasno je da je ono što MUP radi povećanje ugroženosti inspektora Milenkovića", kazao je Tomanović dodajući da bi odavanje službenih tajni ugrozilo Milenkovićev život i život njegovih kolega. Pored ustavne žalbe, Tomanović je najavio i podnošenje pritužbe Zaštitniku građana, ali i dve radnje pred međunarodnim institucijama.
 
Tokom prvog informativnog razgovora tužiteljka Nikolaidis je Milenkovića dočekala dok je pila kafu iz šolje sa amblemom BIA, navodi Vreme. Zanimljiv momenat, konstatuje se u tekstu, s obzirom na podatak da su u okviru slučaja Jovanjica, pored policajaca i pripadnika VOA, uhapšeni i pripadnici BIA, kao čuvari na plantaži marihuane. Vreme se u tekstu pita - koga li je onda tužiteljka predstavljala tokom tog ispitivanja: Bezbednosno informativnu agenciju ili Više javno tužilaštvo?
 
Kada je treći put Milenković ušao u zgradu Palate pravde, sudska straža uputila ga je u podrum, tamo ga je čekala tužiteljka Nikolaidis. Svoju kancelariju zamenila je dežuranom pored pritvorskih ćelija, i tu je na inormativni razgovor pozvala građanina Milenkovića, tu, gde se inače saslušavaju uhapšeni, naglašava se u tekstu Vremena. Milenković je, tokom ispitivanja, imao pogled na čelične pritvorske rešetke. Poruka, šta mu spremaju, ne može biti jasnija, navodi ovaj nedeljnik i pita - da li Milenkoviću slede čelične rešetke, pošto je preživeo opasnosti od olovnih metaka, a kako je objavljeno prethodnih dana u medijima, odbio je i mito od dvojice članova Srpske napredne stranke, u zamenu da se "dogovore" oko Jovanjice.
 
Usput, kako se ocenjuje u tekstu Vremena - Tužilaštvo se ne libi ni od medijske kriminalizacije Milenkovića, iako se u zvaničnim saopštenjima pozivaju na to da poštuju prezumpciju nevinosti i to građanina kog bi da ispitaju.
 
Naime, posle oko godinu dana istrage, baš u momentu dok je Slobodan Milenković napuštao tužilaštvo, stigla je nova vest; podignuta je još jedna optužnica protiv Gorana Papića, bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a. Papić se inače tereti da je činio usluge klanu Belivuk, a sada je optužen da je sprečavao hapšenje jednog narkodilera. Tužilaštvo je, navodi Vreme, o Milenkovićevom razgovoru i Papićevoj optužnici čak u istom saopštenju i pisalo.
 
Vreme prenosi da ne može da se ne primeti i neuobičajeno brzo reagovanje ministra MUP-a Vulina, da Tužilaštvu odobri da otkrije sve tajne policijskog inspektora i ne može da se ne primeti, da osam meseci, isti taj MUP, prstom nije mrdnuo kada je Milenković prijavio informaciju da se sprema njegova kriminalizacija i likvidacija i zatražio bezbednosnu procenu, navodi Vreme. Nisu proverili ni koliko je bezbedan šef operative Odeljenja za borbu protiv droga Dušan Mitić, koji je takođe učestvovao u hapšenju Koluvije i za kog je, kako je prijavljeno, takođe naručena likvidacija. Deluje da su inspektori tog Odeljenja prepušteni sami sebi. Tako se i čuvaju, sami sebe i svog načelnika.
 
Vreme pita i zašto se već na drugi zahtev inspektora Slobodana Milenkovića da se obrati javnosti, putem medija, MUP ne odgovara. Jednom je već bio pred kamerom i rekao da u slučaj Jovanjica nisu umešani ni Andrej Vučić, niti iko iz porodice Vučić. Saznali smo ko nije umešan, pa zašto se onda MUP plaši da Milenković opet govori za medije i otkrije, a ko jeste umešan, navodi vreme.
 
Tekst u celosti čitajte u Vremenu.
  • Dax

    22.07.2022 17:13
    Poslušaj, inače...
    Baš diplomatski i elegantno. Nije pretnja, ali je upozorenje.
  • pape

    22.07.2022 14:07
    Nema dalje
    Srbijica = Mafijaška država
  • Laloš

    22.07.2022 11:24
    Ovako u praksi izgleda kada narko kartel poseduje državu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija