Katarina Rebrača oslobođena optužbe da je zloupotrebila fond, tužilaštvo će se žaliti

Viši sud u Beogradu danas je oslobodio Katarinu Rebraču optužbi za zloupotrebu Fonda za prevenciju raka dojke.
Katarina Rebrača oslobođena optužbe da je zloupotrebila fond, tužilaštvo će se žaliti
Foto: 021.rs (ilustracija)

Ona se tereti da je, sa saradnicama, protivpravno prisvojila više od 22 miliona dinara koje su uplaćivali građani i donatori. Takođe, sud je oslobodio i njene saradnice Slađanu Mironju i Mirjanu Hristić.

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložiće žalbu na ovu prvostepenu presudu.

Ovo je druga prvostepena presuda Rebrači, pošto je prva, kojom je bila osuđena na zatvorsku kaznu, kao i njene saradnice, ukinuta odlukom Apelacionog suda u Beogradu koji je naložio da im se suđenje ponovi.
 
Postupak protiv njih je pokrenut u aprilu 2010. godine hapšenjem Rebrače, koja je u pritvoru bila do oktobra te godine, nakon čega je puštena da se brani sa slobode uz oduzimanje pasoša i zabranu napuštanja boravišta koji su joj ukinuti u maju 2018, nakon izricanja prvostepene presude.
  • Neša USA

    23.07.2022 10:42
    A ti narode radi za 300 eura
    A toga je sudijinih 50%.

    22 miliona dinara je 180 hiljada EUR,Pola sudiji pola njima.

    Kako ide ona stara srpska izreke iz doba Turaka

    "Pola pije Marko,pola Šarcu daje...".

    Posle se neko pita zašto pametni ljudi odlaze iz Srbije i nema investitora koji će dati normalne plate od barem 1000+ eura.

    Posle se neko pita zašto plate stagniraju 30+ godina i odakle ljudima u Srbiji bez dana radnog staža stanovi i džipovi od 50+ hiljada eura.I to ne jedan.Već 5 stanova i 5 luksuznih automobila a prijavljenih prihoda u PIO fondu i poreskoj upravi 0 dinara.

    Pročitaš naslov članka i sve ti je jasno.Koji talog od "države".Septička jama od "države".Raj za lopove i hoštaplere i prevarante.

    Ostali nastavite da im radite za 300 eura plate.Samo im radite.Da se slučajno lopovi ne otroše i istroše za plate poštenih radnika.



  • Branko

    23.07.2022 09:34
    Joks
    Tužilac, koji je podigao optužnicu, treba da plati štetu!
  • Garica

    23.07.2022 08:24
    Iii -ju
    Ko će se žaliti? Tužilaštvo? Šta li je to?? Iii - ju, da nije to ono gde se pije kafa sa logoom BIA-e?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.