U pet gradova danas izmereno 40 stepeni, u Novom Sadu 39

U većini mesta u Srbiji u 15 časova dostignute su maksimalne prognozirane temperature, a živa u termometru je u pet gradova pokazala 40 stepeni, podaci su Republičko-hidrometerološkog zavoda.
U pet gradova danas izmereno 40 stepeni, u Novom Sadu 39
Foto: 021.rs
Temperatura od 40 stepeni izmerena je u Velikom Gradištu, Negotinu, Ćupriji, Nišu i Zaječaru.
 
Neosetno niža temperatura od 39 stepeni u 15 časova zabeležena u pet gradova - Novom Sadu, Kikindi, Smederevskoj Palanci, Kruševcu i Kuršumliji.
 
Na Paliću je izmereno 38 stepeni, koliko i u Somboru, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Valjevu,  Kragujevcu, Loznici i Kraljevu.
 
U Požegi i Vranju je izmereno 37 stepeni, Dimitrovgradu 36, a nešto svežije je na Crnom Vrhu i u Sjenici gde je izmereno 33 stepeni, kao i na Zlatiboru gde je živa u termometru pokazala 31 stepen.
 
Jedino mesto u Srbiji gde je danas temperatura ispod 30 stepeni je Kopaonik gde je u 15 časova zabeležena maksimalna prognozirana temperatura za danas - 26 stepeni.
 
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će u poslednjoj dekadi jula na području Srbije biti veoma toplo.
 
Sutra u većem delu zemlje pad temperature na 32 do 35 stepeni, samo će se na krajnjem jugu i jugoistoku zadržati veoma toplo, od 35 do 40 stepeni Celzijusa. Tokom sledeće sedmice najtopliji dan će biti utorak.
 
U većini mesta će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a lokalno se očekuje i pojava kratkotrajnog pljuska sa grmljavinom.
 
U ponedeljak najviša temperatura od 33 do 37 stepeni, a u utorak, koji će biti najtopliji dan sledeće sedmice, ponovo od 35 do 40 stepena.
 
U utorak posle podne se na zapadu i jugozapadu, a u toku noći i u ostalim krajevima uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, koji lokalno mogu biti praćeni i gradom i jakim i olujnim vetrom.
  • Beton

    24.07.2022 08:13
    Beton
    Samo beton
  • 65+

    23.07.2022 17:54
    Hm
    Pa kod mene na verandi (u kući, okruženoj zelenilom) u hladu, termometar je pre nekih desetak minuta pokizavio 40 stepeni!!!
  • h0t

    23.07.2022 17:35
    Bogami je preko 40 i u Novom Sadu http://www.amskv.sepa.gov.rs/pregledpodatakazbirni.php

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.