Stejt department: Uzajamno priznanje Beograda i Prištine u centru dijaloga

Državni sekretar SAD Entoni Blinken razgovarao je u Vašingtonu sa Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem i ponovio američki stav da je u fokusu dijaloga Beograda i Prištine "međusobno priznanje".
Stejt department: Uzajamno priznanje Beograda i Prištine u centru dijaloga
Foto: 021.rs
Blinken je u razgovoru sa Osmani i Kurtijem istakao "snažno američko-kosovsko partnerstvo i zahvalio liderima Kosova na snažnoj podršci Ukrajini i prijemu avganistanskih izbeglica", saopštio je Stejt department.
"Razgovarali su o značaju dijaloga koji vodi Evropska unija za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije, sa obostranim priznavanjem u centru, na putu ka evroatlantskim integracijama", navodi se u saopštenju.
O sastanku je pisao i Entoni Blinken na svom Tviter nalogu, navevši da "SAD podržavaju evroatlantske i međunarodne integracije Kosova i dijalog koji podržava EU".
 
"Cenimo gostoprimstvo Kosova za Avganistance i njegovu snažnu podršku Ukrajini", napisao je Blinken.
 
 
Osmani i Kurti su sa svoje strane susret ocenili odličnim, srdačnim i veoma korisnim.
  • strateg

    27.07.2022 14:16
    Amerikanci vide da su pogresili sto su toliko svega ulozili u nezavisnost Kosova, i za Siptare i za tu beznacajnu teritoriju za njih. A time su dobili vekovnog neprijatelja Srbiju koja ima veliki uticaj i na istoku i na zapadu. Jedino resenje Amerikanaca da poboljsaju odnose sa Srbijom je otpriznavanje Kosova.
  • Mina

    27.07.2022 14:15
    Srbija
    Srbiji ne treba priznanje Kosova ona je odavno priznata drzava.
  • Iguman

    27.07.2022 14:03
    To mi lici na razvedeni bračni par, zena se uda za drugoga, radja mu decu, a bivši supružnik još uvek govori "to je moja zena".
    E, pa nije više.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija