FOTO Aleksić objavio dokument: Kreće transformacija EPS-a u akcionarsko društvo

Elektroprivreda Srbije (EPS) zvanično je ušla u proces promene vlasničke strukture, a već tokom sledeće godine očekuje se da će firma preći u akcionarsko društvo.
FOTO Aleksić objavio dokument: Kreće transformacija EPS-a u akcionarsko društvo
Foto: 021.rs
To je na Tviteru objavio potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, a prenela Nova.rs. Kako je naveo, javno preduzeće EPS je 25. jula donelo rešenje kojim se obrazuje Stručni tim za promenu pravne forme energetskog giganta.
Ideja je da se EPS transformiše u akcionarsko društvo, a ceo postupak će voditi tim koji se sastoji iz upravljačkog odbora i operativnog tima. Na čelu ova dva tima nalaziće se direktori iz EPS-a, dok će predsednik biti v.d direktora EPS-a Miroslav Tomašević.
 
Kako se navodi u rešenju, zaključkom Vlade iz 27. novembra 2014. godine prihvaćen je program reorganizacije EPS-a, kojim se predviđa promena pravne forme preduzeća u akcionarsko društvo. Nakon toga, predviđeno je da EPS promeni i svoj osnovni kapital koji će biti iskazan u akcijama.
 
"Transformacijom u akcionarsko društvo otvorio se put za privatizaciju dela ovog preduzeća, kroz dokapitalizaciju ili strateško partnerstvo. Vlada Srbije već je pripremila procenu imovine", piše Nova.rs prema čijim saznanjima ceo postupak prelaska EPS-a u akcionarsko društvo trebalo bi da bude završen do januara 2023. godine.

Teme

EPS
  • Dr

    27.07.2022 21:24
    Postoji li nadležna institucija koja će sve lažne diplome objaviti,one koji su ih kupili uhapsiti i izbaciti ih iz firme jer i onako ne dolaze na posao. Samo kod nas odbornici primaju platu od firme i od skupstine a od firme koriste vozila 24h cele godine umesto samo za sastanke koji je 5-6 godišnje.
  • Мунгос

    27.07.2022 20:57
    Чим је доведен нови директор Мирослав Томашевић, он се одмах латио посла. И наставио задатак који је велеиздајничка Влада зацртала 27, новембра 2014. године.
    Ако је претходни директор био печењар, овај нови је гробар.
    Разликују се производи печењара од производа гробара.
  • Aleks

    27.07.2022 17:38
    Sad je jasno zašto je napravljen gigantski gubitak prosle godine, a ove ce jos veci...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.