Vučić: Ponosan sam na proteklih 10 godina, a većina će reći "Dosta mi je tog arogantnog đubreta"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je Srbija u proteklih 10 godina, od kako je došao na vlast, napravila ogromne korake.
Dodao je da je ponosan na te rezultate jer zemlja "ne liči" na ono što je nasledio 2012. godine.
Vučić je rekao da je 2012. prosečna plata bila oko 330 evra, odnosno gotovo upola manja nego sada a da je u protekloj dekadi Srbija izgradila više auto-puteva nego u prethodnih 50 godina i više bolnica nego u prethodnih 60 godina.
"Srbija se modernizovala i promenila i pokazala da može da bude zemlja uspeha a ne propasti i nesreće. Imali smo mir i stabilnost i ogroman ekonomski napredak uz fiskalnu konsolidaciju. Javni dug je 53,6 odsto, i to usred korone i rata na evropskom tlu", rekao je Vučić.
 
Vučić je rekao da Srbija danas više zarađuje na izvozu softvera nego u poljoprivredi, što svedoči o modernizaciji koja je sprovedena u tih 10 godina.
 
"Većina će reći: 'Dosta mi je tog arogantnog đubreta', i ja nemam problem sa tim. Ali uvek se na kraju vidi da su ljudi srećni zbog rezultata koje smo napravili, i to se vidi na svim izborima", rekao je on.
 
Vučić je rekao da je veoma važno da se nastavi putem mira i stabilnosti, dalje modernizacije i industrijalizacije.
 
"Uspeli samo sa Republikom Srpskom da krenemo u obeležavanje onoga čega su se drugi stideli. Od Jasenovca i žrtava Oluje. Ali i da ne krijemo da postoje mesta stradanja nekih drugih naroda za koja su odgovorni neki naši ljudi, jer to je jedini način da gradimo budućnost", rekao je on.
  • Migi

    29.07.2022 17:03
    Kraj
    Gde bi mu bio kraj da nije tako blizu.?
  • V5

    28.07.2022 18:35
    Ništa novo
    Dobro je da je bar neko ponosan. Mnogi nisu.
  • Kasper

    28.07.2022 00:19
    Idemo juce kroz Bugarsku putevi blagi uzas , uđemo u Srbiju druga dimenzija komplet autoput od Gradine do Novog Sada,kao da smo mi u EU a ne oni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.