Gradonačelnica Sarajeva poslala Šapiću kopije presuda Ratku Mladiću

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić poslala je beogradskom kolegi Aleksandru Šapiću kopije presuda Haškog tribunala kojim je Ratko Mladić osuđen na kaznu doživotnog zatvora za ratne zločine.
Karić je kopije presuda poštom poslala u Beograd pošto je gradonačelnik Beograda, inače funkcioner Srpske napredne stranke, izjavio da ne zna za Mladićeve ratne zločine, prenosi Radio slobodna Evropa.
"Ono što znam jeste da je Mladić branio srpski narod i verovatno da nije bilo njega, Srbi iz Bosne bi završili slično Srbima iz Hrvatske. Da li je on u toku rata počinio ratne zločine, ja zaista ne znam", napisao je 23. jula Šapić na Tviteru, odgovarajući na zahtev Inicijative mladih za ljudska prava u Srbiji koja je zatražila uklanjanje Mladićevog murala u Beogradu.
Karić je za RSE rekla da je njena obaveza bila da reaguje na takve izjave, kao gradonačelnica grada koji je tokom rata devedesetih godina prošlog veka bio pod najdužom opsadom u modernoj istoriji.
 
Ona je pozvala Šapića da pročita presude i da "ne vređa dodatno građane BiH koji su pretrpeli agresiju, te članove porodica ubijenih Bošnjaka u genocidu u Srebrenici 1995. godine".
  • Milan

    28.07.2022 15:36
    @Vlada,
    Hvala za decko. 53 godine, rodjen i sve vreme u rodnom gradu u Srbiji. Tipican si primer zamlate. Kad ti ponudim neke cinjenice ti si bezobrezan. Nemam nameru sa takvima da se teram. Ti nastavi, terapija je ovde besplatna.
  • Vlada

    28.07.2022 15:24
    @Milan

    Dečko, dobrodošao si da potegneš nazad u svoju zemlju, pa se izboriš za pravdu na sudu za svoje sugrađane. Nekako osećam da nećeš, pošto je lakše na tuđem bahato divljati i po zidovima šarati.
  • Milan

    28.07.2022 14:19
    @Vlada,
    ako si ti progutao i stap i najlon i mamac anglosaksonske propagande nismo bas svi. Ako je i bio genocid, bio je ali 1993-će i 1994-te nad Srbima. Kravice su na pravoslavni Božić 1993-će spaljene. Stolići, njih sedmoro od unučadi do staraca su tog jutra nabijeni na kolac u dvorištu kuće. Pitaj Nasera Orića ako ne veruješ meni. Srbi jesu učinili zločin kao rezultat osvete i za to mora svako da odgovara. Istina mora pobediti a ti bazi da ti ne pukne balon tvojih zabluda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.