Bivši ambasador SAD: Građani Srbije imaju vlast kakvu zaslužuju, sami su je birali

Bivši ambasador SAD u Srbiji Kameron Manter izjavio je da je ideja da su "neki ljudi sa strane doveli sadašnju garnituru na vlast samo izgovor koji deo građana Srbije".
Kako je rekao Manter, taj izgovor građani koriste "da bi objasnili zašto nisu postigli što je trebalo da imaju: vladavinu prava, otvoreno društvo i članstvo u Evropskoj uniji".
"Srbi radije biraju da glasaju za one koji su već na vlasti. Ako to znači da su time uskraćeni privilegija članstva u EU, šta da se radi, to je ono što su sami sebi pružili", rekao je Manter, za nedeljnik Vreme, na konstataciju da u delu javnosti postoji uverenje da Srpska napredna stranka ne bi nikad došla na vlast bez podrške zapadnih ambasada.
"Dobijate vladu kakvu zaslužujete, niko ne odlučuje u vaše ime", naveo je.
 
Rekao je da kao veliki prijatelj Srbije i dalje veruje da će srpski narod na kraju izabrati put ka članstvu u EU.
 
"Ipak, to je na njima (građanima Srbije), ja im želim sve najbolje u njihovim nastojanjima", rekao je Manter.
  • Vladimir

    29.07.2022 15:45
    Bajden
    Da li je "američki narod" zaslužio vlast koju ima. Dementnog predsednika. Sjašite više. Šta vas briga uostalom. Posle ovog dođe mi da glasam za SNS.
  • Nemanja

    29.07.2022 12:41
    @NN

    Maloprodaja u IT-u je za ekipu koja je u nekoj levoj srednjoj bila dovoljna i tu joj se završilo obrazovanje, znači sjajno se uklapaš. A kad pokušavaš da slažeš za svoju platu od 600 evrića, probaj barem da budeš uverljiv.
  • More

    29.07.2022 08:14
    Mars
    Steta sto je vi niste birali

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.