Istraživanje: Sve veći broj građana protiv sankcija Rusiji i protiv NATO-a

Ubedeljiva većina građana Srbije protivi se uvođenju sankcija Rusiji, članstvu u NATO i članstvu u EU ako je uslov za to priznanje Kosova.
Istraživanje: Sve veći broj građana protiv sankcija Rusiji i protiv NATO-a
Foto: FoNet
To je pokazalo istraživanje Nove srpske političke misli (MSPM) objavljeno u novom broju Nedeljnika. 
Broj građana koji smatraju da ne treba uvesti sankcije Rusiji raste i takav stav sada ima 84 odsto građana. Čak 60 odsto građana kaže da to ne treba uraditi ni ako Evropska unija zapreti sankcijama Srbiji, dok oko 19 odsto ispitanih kaže da bi u tom slučaju trebalo odobriti sankcije.
Na pitanje ko bi trebalo da bude glavni spoljnopolitički partner i oslonac Srbije, 35 odsto ispitanika ne zna šta da odgovori, oko 25 odsto navodi Rusiju, a 21,4 odsto EU odnosno Nemačku.
 
Nešto više od 36 odsto građana podržava ulazak u EU, dok je skoro 44 odsto protiv, ali ako je uslov za to priznanje Kosova, onda je protiv 82 odsto.
 
Protiv ulaska u NATO je ogromna većina od 88 odsto građana Srbije, a za Otvoreni Balkan zalaže se više od 55 odsto građana.
 
Kada je reč o rejtingu stranaka, istraživanje je pokazalo da bi sada za Srpsku naprednu stranku glasalo više od 42 odsto ljudi, za socijaliste 9,4 odsto, za opoziciju bez obzira na stranku oko osam osto, za Novi DSS 6,1 odsto i za novoosnovanu Srbiju Centar skoro šest odsto.
 
Prema ovom istraživanju više od pet odsto građana podržalo bi Stranku slobode i pravde, Akciju 4,8 odsto, dok je rejting Zavetnika 3,8 odsto ispitanih.
 
Prema istraživanju NSPM, cenzus od tri odsto prešle bi još Dveri, dok se sve ostale stranke nalaze na ispod dva procenta.
  • Спартак

    30.07.2022 10:46
    Наравно да смо уз Русију и њено ширење ка нама. Готово 250 година су нам ослонац, подршка и заштита
    У германско католичкој Европи није нам место и са њима само на дистанци. Уједињење српских земаља је свети циљ коме тежимо и све друго је у служби овога.
  • Mastodont

    29.07.2022 12:05
    @Ratko

    Rusija je smrdljiva lešina na kojoj se lopovi i kriminalci goste. Naravno, samo veliki lopovi i kriminalci bliski Putinu, vi sitni džeparoši morate ipak u Evropu u pečalbu.
  • Ratko

    29.07.2022 09:40
    Za Teletabise jedna informacija o odlasku naših ljudi u EU a ne u Rusiju je zato što se ide tamo gde ima posla i gde se može zaraditi.
    Ali to ne znači da ih volimo više ili manje. Rusija je pencilin za lopove i kriminalce dok u EU su oni biznismeni, ali da li ste vi spremni za čvršću disciplinu ili ipak želite više materijalno ali manje moralno.
    I to ne može u nedogled jer vam za to treba svetska sirotinja koja će preko svojih leđa to da vam omogući. Jednostavno nije pošteno i pući će.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija