Udovičić: Zbog korone potrebna lična odgovornost, a ne nove državne mere

Komandant Vojne bolnice "Karaburma" Ivo Udovičić izjavio je da zbog situacije sa korona virusom treba preduzeti neke mere i ponašati se odgovornije jer mnogi zaraženi ne pokazuju simptome.
Udovičić: Zbog korone potrebna lična odgovornost, a ne nove državne mere
Foto: Pixabay
Međutim, kako je dodao, te mere ne treba da propisuje država.
"Kada nije pik, kada je nizak intenzitet virusa i cirkulacije, tu još možemo da budemo opušteniji. Ali kada je pik epidemije, a mi smo sada na početku pika koji će trajati tri nedelje, moramo preduzeti mere", rekao je Udovičić za Blic.
Objasnio je da postoji ogromna verovatnoća da neko ko je pozitivan nema nikakve simptome i da je zbog toga potrebno biti oprezan, zbog ugroženih grupa građana.
 
"Moraju mlađi, kada dolaze kod starih, nepokretnih i hroničnih bolesnika, da nose masku N95. Na kraju, stavite i običnu masku, samo nekako pokušajte da zaštitite te ljude", kazao je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.