Tadić: Aprilski izbori možda nešto najbolje što se dogodilo opoziciji

Predsednik SDS i bivši predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da izbori održani 3. aprila mogu biti nešto najbolje što se dogodilo opoziciji u poslednjih 10 godina.
Kako kaže Tadić, ti izbori su doneli "konačno ogoljavanje i neophodno otrežnjenje".
Tadić je u intervjuu za Blic rekao da su svi u opoziciji ćutali pre izbora jer su bili "medijski ucenjeni sporazumom o nenapadanju" i ocenio da je izborni rezultat i sve što se dešavalo nakon izbora bilo potrebno da bi pravo stanje postalo jasno.
Prema njegovim rečima, poziv na prekid napada unutar opozicije je postao "instrument za skrivanje istine" i takav dogovor u praksi je značio da je "dozvoljeno napadati sve, osim Stranke slobode i pravde (SSP) i njenog predsednika Dragana Đilasa".
 
"A do ujedinjenja opozicije nije došlo, pre svega, zbog toga jer je taj proces finansijskom i medijskom dominacijom prisvajao Đilas, koji se iznad svega borio za svoje prvenstvo u opoziciji, a ne za smenu Vučićevog režima", kazao je Tadić.
 
On je ocenio i da je drugi razlog zbog čega nije bilo ujedinjenja opozicije to što je "režim prethodno potpuno uništio politički život u Srbiji" i nametnuo sistem vrednosti u kom se dominacija i u opoziciji ostvaruje ne političkim idejama i vrednostima, nego finansijskim i medijskim uticajem.
 
"U Srbiji je uspostavljena takva politička entropija, koja zakonomerno izdvaja i na vlasti i u opoziciji lidere kao što su Vučić i Đilas, koji su i karakterno i vrednosno veoma slični, koliko god se u međuvremenu stvarno ili prividno sukobljavali", ocenio je Tadić.
 
Naveo je i da je takav odnos "ključno urušavao političku kulturu, izobličio političku komunikaciju i poimanje politike u Srbiji" i dodao da je sve što je Đilas politički činio od 2012. godine "najviše pogodovalo Vučiću", bez obzira da li je to bilo iz dobrih namera, ili stvar nekog dogovora.
  • aleksandar

    01.08.2022 11:38
    tadić
    i podržavaoci relikti najgore vlasti u Srbiji ! izdajnici i kukavice ...
  • boger

    31.07.2022 17:47
    Ropotarnica istorije
    Ovaj sada samo služi da pokaže da može gore i od Vučića.
  • Tex

    31.07.2022 12:41
    @Dragan
    Koliko god strašno zvučalo vi ste danas tastatura ratnik zato što niste život izgubili ili ubogaljili u nekom petom ili šestom ratu Srbije protiv Crne Gore, Sandzaka, Albanije koji bi se sigurno desili da nije svrgnut Slobodan Milošević. Peti oktobar je prevara jer nikad nije bilo šestog oktobra zahvaljujući Koštunici i Đinđiću ali reći da je to nešto najgore je potpuno suludo nakon dokazane tiranije Miloševića nad srpskim narodom.

    Predsenik Tadić je takođe ozbiljni amater od političara. Čovek koji je pristao na usvajanje nakaradnog ustava samo da bi bio u prilici da bude tri puta predsednik države. Čak je i povećao mandat sa četiri na pet godina. Onda izjave Mekrel moj kućni prijatelj itd koji amarerizam i egotrip.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.