Direktor Republičkog geodetskog zavoda odlikovan za odbranu sajta od hakerskog napada

Centar za razvoj Šajkaške odlikovao je direktora Republičkog geodetskog zavoda Borka Draškovića Krstom vožda Đorđa Stratimirovića.
Drašković je odlikovan "za odbranu od hakerskog napada na informacioni sistem katastra i očuvanje infrastrukture geoprostornih podataka", saopšteno je iz RGZ.
"Krst vožda Đorđa Stratimirovića me podstiče da lakše nosim lični krst borbe za odbranu i očuvanje suvereniteta infrastrukture geoprostornih podataka Republike Srbije", naveo je Drašković prilikom dodele odlikovanja.
Dodao je da mu predstavlja "izuzetnu čast što je odlikovan ordenom velikog srpskog vojskovođe baš u trenutku kada se naša zemlja našla u savremenom hibridnom ratu".
 
Drašković je rekao da je to još jedno priznanje naporima zaposlenih RGZ u "ispunjenju očekivanja građana Srbije za pouzdanim i transparentnim sistemom zemljišne administracije i reformskih zadataka koje je pred RGZ postavila Vlada Srbije".
 
Krst vožda Đorđa Stratimirovića dodeljuje Centar za razvoj Šajkaške, a ustanovljen je prošle godine povodom prenosa i sahrane posmrtnih ostataka generala i vožda Đorđa Stratimirovića u Srbiju nakon 113 godina od smrti.
  • LoLa

    02.08.2022 17:29
    @drzava parazita: Oduvek su bili partijski parazitni sistem. Još davne 2002. sam bio svedok nepotizma i partijskog zapošljavanja u istom.
  • Banderaš

    01.08.2022 07:30
    Septička jama
    Samo pohvaliti poltronsko dilersku državnu službu za neki njihov "rad" je pogrešno,a odlikovati "zbog napretka i uspeha" je nastrano i perverzno,ulazi u sferu mazohizma podržavati parazitsko neradničku gamad za pogrešno tumačenja zakona-a u korist tajkuna,rad protiv države i građana,prodaju srpskih interesa i uništavanje resursa-zbog toga bi mogli da dobiju konopac ili bar doživotnu robiju,a ne odlikovanja.
  • Nada

    31.07.2022 19:42
    Cestitam
    Sad molim malo pomoci ,da mi ubrza sudsko resenje o nasledju.proslo dve godine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.