Kreni-promeni i ekološke organizacije najavili protest ispred skupštine

Pokret "Kreni-promeni" i Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) najavili su da će se sutra, na dan konstituisanja novog saziva parlamenta, okupiti ispred Narodne skupštine.
Kreni-promeni i ekološke organizacije najavili protest ispred skupštine
Foto: 021.rs
To će učiniti kako bi poručili novim narodnim poslanicima da svoj posao moraju da rade pošteno, uzimajući u obzir mišljenje  građana. 

"Narodna skupština je prekršila član 67. Zakona o referendumu i Narodnoj inicijativi time što nije proverila listu potpisnika u roku od 30 dana i zvanično obavestila podnosioce Narodne inicijative za zabranu iskopavanja litijuma i bora koju je potpisalo preko 38.000 građana", naveli su organizatori skupa.

Dodali su da od političara u skupštini očekuju da rade po zakonu i u interesu naroda i da ne opstruiraju inicijative.
 
Okupljanje iza zgrade skupštine u Kosovskoj ulici je najavljeno za 10 časova, kada počinje i konstitutivna sednica, a konferencija za novinare će se održati u 10.30h na istom mestu, navedeno je u saopštenju.
  • Обсервер

    01.08.2022 11:12
    Ћута ?
    Ћута се нешто ућутао ! Шта му се десило ?
  • aleksandar

    01.08.2022 08:37
    nih 16
    se okupilo videćete hahahahahahaahaha! koji bednici , za tuđe pare rade protiv svog naroda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.