Policija Kosova: Bilo je pucnjave, povređenih nema

Policija Kosova je saopštila da se na nekoliko lokacija na severu Kosova čula pucnjava i da su neki od pucnjeva bili usmereni na policijske jedinice, ali nije bilo povređenih.
Policija Kosova: Bilo je pucnjave, povređenih nema
Foto: Pixabay
"Građani su takođe dali informacije da postoje slučajevi zaustavljanja Albanaca, koji su maltretirani, nanošene su im povrede i naneta materijalna šteta na vozilima od lica za koja se sumnja da su deo organizacija blokiranja puteva", kaže se u saopštenju.
Prethodno je policija Kosova saopštila da do sada nema zvaničnih informacija o povređenim građanima ili policajcima.
Oni su apelovali na medije i građane da ne nasedaju na lažne informacije i vesti koje "imaju tendenciju da destabilizuju situaciju i stvaraju paniku".
 
Policija u saopštenju navodi da "nastavlja angažovanje sa policijskim jedinicama, u obezbeđivanju sigurnosti za sve građane bez razlike, u interesu održavanja reda i javne bezbednosti".
 
Kosovska policija zatvorila je prelaze Brnjak i Jarinje, zbog blokade saobraćajnica prema njima.
 
Srbi na severu Kosova, posle sirena za uzbunu, kamionima su blokirali magistralni put u blizini prelaza Jarinje, a u mestu Rudare kod Zvečana blokiran je magistralni put Priština-Raška.
 
Blokade Srba dolaze dan uoči stupanja na snagu dve odluke Vlade Kosova o srpskim registarskim oznakama i dokumentima.
  • Ns

    31.07.2022 22:59
    Engleska je sve ovo zakuvala zato je skoro Pristini i isporucila protiv oklopne rakete.
    Engleska odavno sprema udar na Srbiji i na Kosovu i u Bosni!
  • Blago nama

    31.07.2022 22:28
    A znaci zato se Radojcic vratio...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija