FOTO: Na Merdaru saobraćaj funkcioniše normalno, Jarinje i Brnjak još blokirani

Svi koji ulaze na Kosovo i Metohiju sa srpskim ličnim kartama preko prelaza Merdare dobijaju dokument za ulazak, odnosno izlazak sa teritorije Kosmeta.
Saobraćaj na administrativnom prelazu Merdare normalno funkcioniše, javio je reporter RTS-a.
Na administrativnom prelazu Merdare, tri sata posle ponoći, svi koji ulaze na Kosovo i Metohiju sa srpskim ličnim kartama, dobijaju dokument za ulazak, odnosno izlazak sa teritorije Kosmeta. Svaki putnik sa srpskom ličnom kartom, dužan je, kako je objašnjeno ekipi Tanjuga, da taj dokument preda prilkom izlaska sa teritorije Kosova i Metohije.
Sinoć je bila kolona od pet do šest kilometra, na prelaz se čekalo sat i po vremena, ali od jutros nema gužvi, čeka se 10 minuta.
 
Na prelaz čekaju Albanci koji se na odmor vraćaju iz zapadnih zemalja.
 
Policajci su rekli da sve funkcioniše kao i ranije.
 
 
Na Jarinju nema promena u odnosu na jučerašnji dan, tu su barikade, i dalje se na sever Kosmeta ne može ni pešice, javlja reporter RTS-a.
 
Policija u Rudnici jutros obaveštava vozače da pokušaju prelazak na alternativnim prelazima.
 
Za sada je u funkciji samo prelaz Merdare. Nema informacija kada će Jarinje i Brnjak biti otvoreni za saobraćaj.
 
Noć je protekla mirno, manje su tenzije.
 
Sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije jutros su osvanule sa porukama "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština". Na bilbordima i plakatima širom Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka i Zvečana su parole "Ovo je ZSO", simboli, ali i poruke na engleskom jeziku koje promovišu ZSO.
 
Vlada Kosova je saopštila sinoć da je spremna da odloži primenu dve odluke od 29. juna 2022. godine do 1. septembra 2022. godine, od ponedeljka, 1. avgusta 2022. godine, kada će sve barikade biti uklonjene i da će uspostaviti potpunu slobodu kretanja na svim putevima na severu Kosova.
 
Usled pomenute odluke i posle sirena za uzbunu koje su se oglasile oko 17.30 sati, Srbi na severu Kosova kamionima su blokirali magistralni put u blizini graničnog prelaza Jarinje, koji se nalazi u opštini Leposavić. Oko 20.45 sirene za uzbunu ponovo su se oglasile u severnom delu Kosovske Mitrovice.
  • artemida

    01.08.2022 14:11
    dejan
    evo čim popiješ lekiće , da doktor bonu ...tako... e sad možeš po portalima da pišeš hehehe!
  • Zebra

    01.08.2022 10:04
    Is show over?
  • N.Sad

    01.08.2022 09:55
    Jooooj Vučiću, joooj Srbi sa Kosova ne radite to, kako će Novosađani na more u Albaniju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija