Milenko Jovanov na čelu skupštinskih naprednjaka: "Skupština nije mesto za aplauze istomišljenika"

Novi predsednik kluba "Aleksandar Vučić- Zajedno možemo sve" u Skupštini Srbije biće Milenko Jovanov, njegova zamenica biće Marina Raguš, a sekretar Nevana Đurić.
Kako je Jovanov najavio, za potpredsednicu Skupštine biće predložena Sandra Božić.
Milenko Jovanov je u holu rekao da se svi člaovi SNS nadaju da će Aleksandar Vučić ostati na čelu stranke i da su snimali spotove "zato što su ponosni na svog predsednika", a istakao je i da je po Ustavu dozvoljeno da Vučić ostane na čelu SNS-a.
Jovanov je govor Vladete Jankovića koji je rekao da u Srbiji nema slobodnih izbora, okarakterisao kao "nazapamćenu zloupotrebu".
 
"Iako smo im izašli u susret svim zahtevima i nudili im ono što nisu ni tražili, opozicija je u radnim telima zastupljenija nego ikad, a kao odgovor smo dobili zloupotrebu koja je nezabeležena da je predsedavajući skupštine koji je na tom mestu ne zahvaljujući  glasovima nego krštenici, održao politički govor dostojan tribine u Malom Mokrom Lugu", rekao je Jovanov.
 
Dodao je da skupština nije mesto da dobijete "aplauze istomišljenika".
 
"Mi ćemo se truditi da skupština bude mesto debate i razgovora, ali vas molim da imate u vidu da je za dijalog potrebna i druga strana. Neko je rekao da je opozicija tu da kritikuje, ali mi nećemo da ćutimo i trpimo nego ćemo da odgovaramo rezultatima i pokazujemo razliku između njih i nas", rekao je Jovanov.
 
On nije mogao da potvrdi reči Ivice Dačića da će SPS biti deo vladajuće većine.
 
Najavio je da će se u skupštini i dalje upotrebljavati izrazi kao "lopov" jer smatra da nije problem "reći lopovu da je lopov" i da to nije kršenje kodeksa ponašanja.
 
Novinarima se obratio i predsednik "Jedinstvene Srbije" Dragan Marković koji je rekao da je ta stranka u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije osvojila 31 poslanika, među kojima je osam iz JS.
 
"Mi ćemo da nastavimo da radimo ono što je u interesu Srbije, borićemo se za socijalnu pravdu, nova radna mesta i očuvanje Kosova, a ne odustajemo ni od puta ka EU", rekao je Marković.
 
On je istakao da je koalicija SPS-JS podržala Aleksandra Vučića za predsednika Srbije i da očekuje nastavak saradnje sa naprednjacima.
  • ///

    02.08.2022 09:06
    Zašto je onda naučio pokrajinske poslanike iz SNS da tapšu posle svake bezvezne diskusije partijskim kolegama?

    Lopov je onaj za koga se dokaže i osude ga, inače je samo uvreda. Zašto niste osudili lopove i oduzeli im imovinu stečenu lopovlukom?

    Prazno trućanje...
  • !

    01.08.2022 20:11
    !!
    Zaboravili naprednjaci kako je to kad se čuje i drugo mišljenje i glas opozicije u skupštini. Kada se ne priča po direktivi i ponavlja isti tekst. I ništa oni nisu dali opoziciji, opozicija je ta mesta osvojila na izborima.
  • Opozicionar

    01.08.2022 15:49
    Smešno
    Jovanov?
    Beše li to onaj DSSovac što je pljuvao po naprednima skoro kao Martinović?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.