Lekarima ukupno tri i po godine zatvora zbog nesavesnog lečenja devojčice koja je umrla

Otorinolaringolog Darko Civkaroski osuđen je na dve godine zatvora, a anesteziolog Slaviša Kanački na godinu i po dana zbog nesavesnog lečenja petogodišnje D. M.
Lekarima ukupno tri i po godine zatvora zbog nesavesnog lečenja devojčice koja je umrla
Foto: Pixabay
Time je potvrđena prvostepena presuda vranjskog suda, uz preinačenje u pogledu dužine trajanja zatvorske kazne, jer je Civkaroski nepravosnažno bio osuđen na tri, a Kanački na dve godine zatvora, objavili su mediji iz Vranja. 
Suđenje je u ovom predmetu trajalo deset godina. 
Pravnosnažnom presudom Apelacionog suda u Nišu preinačene su i u pogledu dužine trajanja smanjene mere zabrane obavljanja lekarskog poziva. Umesto po pet godina, kako je bilo prema prvostepenoj presudi, oni po pravnosnažnoj neće moći da se bave svojom profesijom tokom tri godine, s tim da im se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u tu meru. 
 
Na prvostepenu presudu Osnovnog suda u Vranju stranke u postupku imale su pravo žalbe Apelacionom sudu u Nišu, koje su iskoristile. Presuda je sada pravnosnažna, bez prava žalbe. 
 
Lekari su optuženi u vezi sa slučajem smrti devojčice D. M. iz sela Ćukovac kod Vranja, na Dečjem odeljenju vranjske bolnice, koji se dogodio 8. januara 2011. godine. 
  • Realista

    04.08.2022 14:02
    prolog
    A dok je trajalo to suđenje od 10-11 godina oni su se opušteno i dalje bavili svojom "profesijom", pretpostavljam?
  • Kasno Marko

    04.08.2022 13:14
    Na Kosovo stize
    2011 ???????
  • mimi

    04.08.2022 12:43
    Bože sačuvaj kakvo nam je "ekspeditivno" sudstvo ! strašno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.