U Srbiji 89 osuđenika izdržava robiju od 40 godina

U Srbiji se u ovom trenutku na izdržavanju kazne zatvora u visini od 40 godina nalazi 89 osuđenika, naveli su za Politku iz Uprave Ministarstva pravda za izvršenje krivičnih sankcija.
U Srbiji 89 osuđenika izdržava robiju od 40 godina
Foto: 021.rs
Oni su smešteni u kazneno-popravnim zavodima zatvorenog tipa sa posebnim obezbeđenjem, u Beogradu, Požarevcu i Nišu, objavio je danas taj list.
Politika je navela da će, ukoliko Apelacioni sud potvrdi prvostepenu presudu Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge, on biti devedeseti osuđenik na maksimalnu kaznu zatvora.
Podseća se da je doživotni zatvor uveden kao krivična sankcija u Srbiji 1. decembra 2019. i da može da bude primenjen samo na zločine posla tog datuma.
 
Navedeno je da je "doživotna robija" izrečena i Ninoslavu Jovanoviću, poznatom kao Malčanski berberin, koji je potom preminuo u zatvorskoj bolnici.
 
Na doživotne kazne zatvora osuđeni su i Dejan Dabović i Radomir Blagojević, obojica zbog ubistva svojih bivših partnerki, navela je Politika.
  • boger

    08.08.2022 11:48
    Fino
    Mi ostali smo uglavnom na doživotnoj. ..
  • Ramamti Ezer

    08.08.2022 10:24
    Valjda su zaslužili
    Da, Sveto pismo je proreklo da će u naše vreme ljudi biti sve gori. U njemu piše da će to dovesti do ozbiljnog sloma moralnih vrednosti i društvenih normi (2. Timoteju 3:1-5). Ali Sveto pismo je takođe proreklo da se neki neće povesti za većinom. Uz Božju pomoć, ti pojedinci će nastojati da se odupru lošim uticajima i da svoje razmišljanje i postupke usklade sa onim što je Bogu ugodno (Isaija 2:2, 3).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija