Stojković o rehabilitaciji Kalabića: Potresena sam, ubio je dosta članova moje šire familije

Rehabilitacija ratnog zločinca iz Drugog svetskog rata nije iznenađujuća u Srbiji koja glorifikuje ratne zločince iz skorašnjih ratova.

Ovo je izjavila profesorka Univerziteta u Beogradu Biljana Stojković, komentarišući rešenje Višeg suda u Valjevu za rehabilitaciju četničkog vođe Nikole Kalabića.

Stojković, koja je na aprilskim izborima bila predsednički kandidat koalicije "Moramo" izjavila je za list "Danas" da je "nacionalistička emocija pažljivo negovana tokom decenije naprednjačke vlasti", kao i da se "ovdašnje društvo nikada nije srozalo u etičkom smislu kao danas, tokom vlasti Srpske napredne stranke (SNS)".

"Veoma sam potresena presudom o Kalabićevoj rehabilitaciji, čak i lično budući da je taj čovek ubio dosta članova moje šire familije. Do pre deset godina bilo je i živih svedoka koji su pukim slučajem preživeli taj zločin u Drugovcu. Presuda je još jedan talas pojačavanja i odobravanja zverstava u našim glavama. Za vlast, to je još jedno sredstvo cepanja društvenog tkiva i razaranja svake ideje humanosti. Vučić ume da vlada samo u takvom društvu - moralno opustošenom", kazala je Stojković.
 
Viši sud u Valjevu doneo je rešenje 5. jula kojim se usvaja zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića.
  • HeadCleaner

    10.08.2022 07:45
    Шта ћемо са злочинима комуниста за време и после рата? Мог деду су бацили са старог шабачког моста, чак се и зна ко је све учествовао у томе и нико није осуђен него су добили титуле народних хероја. Историјски и документовано је доказано да није учествовао у било каквим злочинима. А и то у поменутом селу су били комунисти који су пре тога побили народ
  • Jovan

    10.08.2022 02:10
    Mog dedu su ubili komunisti. Proklet je dan kada su se zapatili ovde. Nijedan nije osuđen za ratne zločine. Nijedan.
  • agamemnon

    09.08.2022 10:48
    mislim
    da gospođa treba pod hitno farbom na sud ! nije džaba vežbala po Novom Sadu ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.