Nišlija prvostepeno osuđen zbog obljube s devojčicom koja je bila u njegovoj hraniteljskoj porodici

Nišlija M. O. (28) osuđen je na pet godina i šest meseci zatvora zbog obljube sa detetom jer je imao seksualne odnose sa trinaestogodišnjakinjom koja je u njegovoj porodici bila na hraniteljstvu.
Nišlija prvostepeno osuđen zbog obljube s devojčicom koja je bila u njegovoj hraniteljskoj porodici
Foto: Pixabay

Ovo je prvostepena presuda Višeg suda u Nišu na koju je branilac, advokat Goran Đorđević, izjavio žalbu.

"Žalio sam se na presudu iz razloga na kome sam i tokom sudskog postupka zasnivao odbranu svog klijenta. Naša je teza da je M. O. postupao u neotklonjivoj pravnoj zabludi jer zbog porekla i životnog okruženja, nije bio svestan zabranjenosti svog dela što isključuje njegovu krivičnu odgovornost. To je potvrdio i veštak psihijatrijske struke koji se bavio njegovim psihičkim stanjem. Takođe, mislim da postoje i određene kontradiktornosti u optužnici pre svega u pogledu bića krivičnog dela za koje se moj klijent tereti, jer smatramo da nije ni dokazano da je izvršio radnju za koju je optužen", kazao je Đorđević.

M. O. je uhapšen jula 2020. godine jer je četiri meseca imao seksualne odnose sa devojčicom, a situaciju je razotkrio šesnaestogodišnji brat devojčice koji je zbrinut u istoj porodici. 
 
Optuženi je pred organima gonjenja sve priznao, ali je isticao da je sa detetom u ljubavnoj vezi, te da planiraju zajednički život.
 
Kako piše Nova, on je iskoristivši njenu naivnost, nagovorio devojčicu da stupe u seksualne odnose.
 
M. O. je policiji prijavila baka devojčice, a on je priveden.
 
Međutim, nakon što je pušten iz pritvora, M. O. je sa niškog aerodroma Konstantin Veliki odleteo u Nemačku, pa je po nalogu Višeg suda policija za njim raspisala poternicu 19. novembra prošle godine.
 
Nemačka policija uhapsila ga je u februaru ove godine, a u ekstradicionom pritvoru boravio je do maja, kada je izručen Srbiji.
  • Nataša

    09.08.2022 08:29
    Nepojmljivo
    Prvo osuditi one koji su dozvolili da se skoro odrasli dete da neformiranoj ličnosti. Ali tako da im se doživotno zabrani bilo kakvo angažovanje za državu.
    Policija da utvrdi veze ovog lika, primanja novca i socijalne službe.
  • Brat

    09.08.2022 01:12
    Da li ste nekada culi da je uhapsen trgovac belim robljem koji nudi decu nekim matorcima i to naplacuje ? Zapitajte se malo gde zivite i sta se sve desava... Ovo je samo izolovan slucaj da se skrene paznja.
  • Sima

    09.08.2022 00:10
    @Sanja & miki & Co.
    Ne razumete se u problematiku, ali ste radi da komentarišete... Država ne oduzima decu od bioloških roditelja zbog materijalnog stanja, već zbog zapostavljanja, zlostavljanja, iskorišćavanja razne vrste itd. Tim i takvim "roditeljima" nije potrebna materijalna, već psihološka pomoć, ako im uopšte ima spasa.

    Slučaj koji se dogodio je svakako strašan i zaslužuje osudu, ali stavljati zbog toga na stub srama sve hraniteljske porodice je još strašnije. Centri za socijalni rad svakako snose deo odgovornosti, ali zaposlenih je malo, a problematičnih porodica puno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.