Ministarstvo poziva poljoprivrednike na novi sastanak, ostavili i broj telefona

Ministarstvo poljoprivrede danas je pozvalo poljoprivrednike na nastavak razgovora o, kako kažu, zajedničkom prevazilaženju izazova.
Ministarstvo poziva poljoprivrednike na novi sastanak, ostavili i broj telefona
Foto: 021.rs

Resorno ministarstvo reaguje na današnje protestne blokade saobraćaja širom Srbije, koje se dešavaju i u Novom Sadu.

"Pozivamo predstavnike udruženja iz Požarevca, Pančeva i Srbobrana na razgovor sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede o svim iznetim temama. Zaposleni Ministarstva kao i do sada će uvek biti na raspolaganju svim poljoprivrednicima, spremni da odu u bilo koje mesto koje poljoprivrednici predlože, kako bi dalje nastavili da zajedno rešavamo sve probleme u poljoprivredi. Verujemo da je to jedini način da se prevaziđu izazovi sa kojima se svi suočavamo", poručuje se u saopštenju ministarstva.
Ministarstvo je ostavilo i broj telefona za kontakt - 064  81 88 794, a u cilju organizacije sastanka.
 
Prethodni razgovori nisu urodili plodom, poručili su ranije poljoprivrednici. Njihovi zahtevi su da cena suncokreta ne bude niža od 700 evra po toni, te gorivo za jesenje radove po 170 dinara, na svim pumpama, i to da se omogući najmanje tri točenja dnevno po kartici i dva u rezervoare radnih mašina. 
 
Za prolećnu setvu traži se obavezan plavi dizel i oslobađanje akciza na gorivo.
  • IQ

    09.08.2022 17:49
    botovi to tesko da razumeju
    @ simo, za litar ulja treba 2,5 kg suncokreta, tj. od tone suncokreta se napravi 400 litara ulja. ili 700 e ; 400 = 1,75 e ili 205 dinara litar ulja a suncokretova sacma koja ima 33% proteina se prodaje skuplje od suncokreta za proizvodnju stocne hrane /koncentrata/. Od suncokreta se nista ne baca, sacme ima oko 600 kg. Samo sto su svi ALAVI i svi bi da zarade na seljaku koji ulaze svoj trud, zemlju, repromaterijal, mehanizaciju a pitanje je dali ce biti prinosa -zarade.
  • Drzava parazita

    09.08.2022 16:02
    Vucic povecao svojim SNS parazitima plate u javnom sektoru pred izbore, i sada krade i vara seljake, i svakog koga stigne, hoce i od nezaposlenih da povecano uzima cenama struje. Vucic je unistio selo i seljake, kao i celu Srpsku privredu svojim parazitskim sistemom. Traktori treba da blokiraju sve danonocno, pa ako potraje i ceo narod da im se pridruzi
  • Коментатор

    09.08.2022 14:51
    Одговор Сими
    Погледајте мало по њивама колики је сунцокрет, па ће вам све бити јасно! Кажете лепо време, нема кише? Па како коме!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.