Poljoprivrednici blokirali zgradu opštine Rača - "Nećemo umirati u tišini"

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Rače Kragujevačke blokirali su traktorima u 6.30 sati zgradu opštine Rača i glavnu, Karađorđevu ulicu.
Poljoprivrednici blokirali zgradu opštine Rača - "Nećemo umirati u tišini"
Foto: 021.rs
"Mi kao i naše kolege iz Vojvodine i Stiga tražimo od države da cena suncokreta bude 700 evra po toni plus PDV, regresirano gorivo na svim pumpama, subvencije po hektaru od 300 evra i proglašenje elementarne nepogode zbog suše na celoj teritoriji Srbije. Juče smo postigli sporazum sa kolegama iz Novog Sada da se pridružimo protestu u Rači. Mi smo zajedno sa njima u protestu. Dok nam iz Beograda ili Novog Sada naše kolege ne jave da je postignut dogovor sa premijerkom Brnabić, mi ćemo traktorima blokirati centar Rače", kaže za N1 Milan Milošević, poljoprivrednik uz Rače.
"Nećemo umirati u tišini", ističu Račani na blokadi zgrade opštine i glavne ulice.
Nezadovoljni poljoprivrednici koji su u sredu blokirali centar Novog Sada sastaće se danas sa premijerkom Anom Brnabić u Vladi Srbije. Sastanak počinje u 9 časova.
 
Poljoprivrednici zahtevaju da cena suncokreta bude 550 evra po toni plus PDV, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mleko od 15 dinara po litru, zatražili su i da se proglasi elementarna nepogoda zbog suše i 30 odsto subvencija za đubrivo.
 
Zatražili su i da se ne kažnjavaju poljoprivrednici kojima je policija, tokom protesta u utorak, pisala kazne.
  • Mikica

    11.08.2022 16:54
    Evo ideje
    Dragi moji nadjite onoga sa youtuba,ukucajte "srpski seljak ogorcen" pa njega izaberite za vodju protesta!
  • Senior77

    11.08.2022 11:08
    Strasno!
    A meni je I cudno koliko su neki stari ljudi zaludjeni I opsednuti laznim obecanjima ove vlasti da o buducnosti svojih unuka uopste ne razmisljaju, ili lakonski I demagoski kazu :"Bice bolje".Sa njima uopste trezveno ne moze da se razgovara, pa sam sa nekim svojim poznanicima komunikaciju sveo samo na dobar dan, I ne upustam se vise u nikakve rasprave.Sreca je sto mi takvi nisu ni potrebni u zivotu.
  • Ha,ha,ha

    11.08.2022 11:02
    Ha,ha,ha
    A za prenos utakmica 600 miliona + nacionalni stadion 600 miliona =1.200.000.000 za to se ima,jer se tako operu pare i navaćare se za 3 żivota , a decu da lečimo SMS porukama ?!?!?!
    Lepo je neko napisao komentar
    "Ovi ne smeju da pobegnu "!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.