Akcija "Evro da ne peva Karleuša": Od danas se novac skuplja i na štandovima u centru Leskovca

Udruženja "Pokret za Leskovac" počelo je skupljanje novca u akciji "Jedan evro da ne peva Jelena" i na štandu u centru grada, kod Robne kuće.
Ova akcija je pokrenuta sa idejom da građani prikupe 20.000 evra koji će biti ponuđeni Jeleni Karleuši da ne peva na leskovačkoj "Roštiljijadi", a ako ona odbije, novac će ići za lečenje dece iz Leskovca kojoj je pomoć hitno potrebna, piše Jugpress.

Iz udruženja su rekli da su sa skupljanjem novca izašli i na ulicu kako bi omogućili svima koji žele da pomognu da to i urade na najlakši mogući način.

"Uplatom donacije naši građani bi bili i deo jednog bojkota protiv svega onoga što nas muči decenijama unazad, a to su šund, kič, rijaliti programi… O ovoj akciji se priča širom Balkana, a mi imamo priliku da ovu reakciju Leskovčana pretvorimo u jedan temelj na kome će se zasnivati lepša, kulturnija i dostojanstvenija budućnost Leskovca", rekao je Igor Jovanović iz udruženja "Pokret za Leskovac".
 
"Imamo saglasnost MUP-a da krenemo u prikupljanje sredstava, iako je akcija već otpočela direktnim uplatama na račun. Želimo da pokažemo da postoji zračak nade u ovom gradu i da se izgubljeno dostojanstvo može vratiti. Moramo da povedemo računa oko nekih tema o kojima se priča u poslednje vreme, kao što je način izbora učesnika na Roštiljijadi, kupovina automobila i slično, jer ta gospoda moraju da shvate da troše naš novac, a ne svoj", dodao je Predrag Mitrović.
 
Mitrović je rekao i da je stotinak građana do sada uplatilo novac na račun.
 
"Moramo da znamo i jednu jako bitnu stvar, a to je da se uplaćuju mala sredstva, stotinak dinara, a da banke gotovo toliko uzimaju za proviziju", naveo je.
 
Novac će se narednih dana prikupljati na raznim lokacijama u gradu kao što su Široka čaršija, prostor kod Robne kuće i Gradski trg.
  • S

    12.08.2022 22:04
    Jedva čekam
    Žena će da dođe i da napravi spektakl, ceo jug će se sjatiti u Leskovac a ona će izdominirati kao i svaki put, jedva čekam.
  • zaboravna Anna

    12.08.2022 16:18
    za Anna
    vredja publiku i kolege ma sve SVE od tudje vere ,dece, patrijarha ,Leskovčane a ide kod njih joooooooooj
  • Anna

    12.08.2022 15:24
    Glupost
    Kako smo kao ljudi zli! Cemu to i cemu tolika mrznja i maliciozni komentari, gori ste od svih pevaca zajedno. Svako moze da peva i to vam ne smeta ali kad je ona u pitanju daj svaki primitivus da popljune i bude kulturno uzdignut. Dno dna! Zenu boli d za vas sve, od sebe je napravila maksimum sto zelim svima inace ne bi bilo toliko zlobe u vama!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.