Za sedam meseci u saobraćaju poginule 72 mlade osobe

U prvih sedam meseci ove godine u saobraćajnim nesrećama u Srbiji život su izgubile 72 mlade osobe.
Za sedam meseci u saobraćaju poginule 72 mlade osobe
Foto: Pixabay

Podaci pokazuju da mladi najčešće stradaju zbog brzine, vožnje pod dejstvom alkohola, nevezivanja sigurnosnog pojasa i upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, kaže v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

On navodi da prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja mladi u najvećem procentu stradaju tokom vikenda, nakon 23 časa, zbog čega im savetuje da organizuju bezbedan odlazak u noćni izlazak, kao i povratak kući.
"Apelujemo na sve mlade da po povratku iz noćnog provoda ne sedaju u automobil sa nekim ko je pio alkohol", upozorio je Stamatović.
  • Sabahudin

    13.08.2022 12:06
    Žalosno
    Žali Bože naroda koji strada u saobraćaju. Postavljao sam pitanja kod novog zakonao o oružju ko je opasniji za društvo, LEGALNI imaoci oružja ili učesnici u saobraćaju. Naravno da se igraju gluvih telefona. Svake godine u saobraćaju smrtno strada oko 600 ljudi a povredjenih se i ne zna broj. Od legalnih imaoca oružja niko ili 1-2 zbog nepažnje.
  • Рон Џереми

    13.08.2022 11:08
    Ова агенија је само карика у низу неспосбних буџетлија који имају задатак да све обесмисле а за узврат отму лову.
    Технички као за авион, атести за гас, светла преко дана, таблице са роком трајања, из ауто школа телетабиси излазе....
    А људи све више гину!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.