Ministarstvo podnelo krivičnu prijavu protiv 14 osoba zbog pogibije rudara u rudniku "Soko"

Ministarstvo rudarstva i energetike podnelo je jutros Višem tužilaštvu u Nišu krivičnu prijavu protiv 14 osoba koje smatra odgovornim za nesreću u rudniku "Soko" kod Sokobanje.
Ministarstvo podnelo krivičnu prijavu protiv 14 osoba zbog pogibije rudara u rudniku "Soko"
Foto: Pixabay (ilustracija)
U toj nesreći, koja se dogodila 1. aprila, poginulo je osam, a povređeno 20 rudara.

"Tužilaštvu su predate sve informacije sa dokumentacijom kojom Ministarstvo raspolaže o nesreći, jer želimo da se još jednom ispitaju sve okolnosti i da se utvrdi istina o nesreći", izjavila je državni sekretar Jovanka Atanacković.

Podsetimo, krajem jula, nakon završene istrage, Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu donelo je odluku da nema osnova za pokretanje krivicnog postupka povodom nesreće.

  • Dan zalosti ?

    13.08.2022 17:30
    Za pogibiju 8 rudara Vucic nije uveo dan zalosti u Srbiji
  • S56

    13.08.2022 15:25
    Ustaljena procedura
    Sad počinje: bolestan optuženi, bolestan sudija, bolestan tužilac, optuženi otpustio advokata, pa opet iz početka. Tako 2-3 godine dok se ne pojavi đuka i ceo slučaj se delimično zaboravi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.