VIDEO Autobus sa decom iz Srbije prevrnuo se u Bugarskoj: Povređeno 12 putnika, dvoje teže

Autobus sa 49 putnika iz Srbije, od kojih su većina deca, prevrnuo se u Bugarskoj, na auto-putu Trakija.

Portal bg-voice navodi da je u autobusu bilo 38 dece i 11 odraslih i da su uspeli da izađu iz vozila kroz prozore koje su morali da razbiju, prenosi Euronews Srbija

Prema navodima bugarskog ministarstva zdravlja, poginulih nema, a 12 osoba je povređeno – osmoro dece i četvoro odraslih.

Ministarstvo je saopštilo i da su jedno dete i jedna odrasla osoba teže povređeni. Mediji su javili da najmlađi povređeni ima šest godina. 
 
Direktor bolnice u Staroj Zagori Jovčo Jovčev rekao je da je kod jednog muškarca neophodna amputacija noge.
 
Svi povređeni putnici prevezeni su u bolnicu u Staroj Zagori, koja je najbliža mestu nesreće.
Deca su putovala iz Nesebara. Oni su deo folklornog ansambla JU-LIRA. Većina je iz Batajnice.
 
"Deca su se vraćala iz letovališta na bugarskoj obali Crnog mora", naveo je Stanimir Stanev, zamenik glavnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Stanev je naveo da još ne može da komentariše uzroke nesreće, ali je izvesno da je kolovoz bio vlažan.
 
 
Prema izjavama očevidaca, autobus je iznenada skrenuo udesno i sleteo u jarak. U nesreći nije učestvovalo drugo vozilo.
 
Ljudi sa privatnim automobilima zaustavljeni na auto-putu pružili su prvu pomoć nastradalima.
 
Nesreća se dogodila kod Stare Zagore.
 
Željko Jović, ambasador Srbije u Bugarskoj za Euronews Srbija navodi da su sve bugarske institucije promptno reagovale. Dodao je da će službenici ambasade tokom noći obići povređene.
 
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je večeras sa bugarskim kolegom Nikolajem Milkovom o stanju putnika.
 
Kako je saopšteno iz Ministarstva, Milkov je preneo da u udesu nije bilo poginulih i da će porodice povređenih biti kontaktirane.

Teme

udes
  • Dragan

    15.08.2022 06:26
    Dr
    U normalnim državama škole imaju svoje autobuse a dosta njih i vozače koji voze decu u i iz škole.Ovde je greška vkzača jer je dok je autobus u poktetu radio drugi posao.Zar nije smeo stati i rešiti problem ?Zar tolikih lepih slika tkzv predsednika mi idemo u okruženje ?Mi smo u SFRJ išli sa našim autobusima na drugi kraj Evrope.Nema važnog pitanja naziv kompanije vlasnika autobusa,kad je bio na tehničkom.Ah da 50% vpzačkih u Srbiji je ili falsifikat ili dat za koverat novca.Auto škole niko ne kontroliše.
  • Joca

    15.08.2022 00:36
    Mogli su vrlo lako da poginu, ovo je strasno !!!
  • tom

    14.08.2022 23:49
    Danas
    Je zahaljuci tehnici veoma lako voziti takva vozila ali za par sekundi perlazimo desetine metara mala otsutnost budu fatalne Ja zelim svim Putnicima sretan Put a bez srece ne ide nista .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.