Srbija daje 10 miliona evra pomoći Republici Srpskoj za izgradnju auto-puta Rača-Bijeljina

Srbija iz republičkog budžeta daje 1,2 milijardi dinara, odnosno 10 miliona evra na ime finansijske pomoći Republici Srpskoj radi učešća u finansiranju auto-puta Rača-Bijeljina.
Srbija daje 10 miliona evra pomoći Republici Srpskoj za izgradnju auto-puta Rača-Bijeljina
Foto: Pixabay
Novac je odobren iz tekuće budžetske rezerve, piše u rešenju Vlade, prenosi Nova Ekonomija.
Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je početkom avgusta ove godine obišao lokacije pripremnih radova na izgradnji ovog auto-puta i tom prilikom najavio da bi deonica trebalo da bude u funkciji za dve i po do tri godine.
Deonica auto-puta Rača-Bijeljina značajna je jer će povezati Republiku Srpsku sa Srbijom, rekao je tom prilikom ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Vojin Mitrović. On je rekao da se očekuje i da će izgradnja mosta na tom delu uskoro biti završena, kao i integrisani granični prelaz.
 
Time će se pojednostaviti i ubrzati prelazak ljudi i robe između Republike Srpske i Srbije.
 
Mitrović je napomenuo da je ovo rezultat trilateralnog sporazuma između BiH, Srbije i Turske, u vezi sa izgradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo sa deonicom od Bijeljine do Rače, koja je ujedno i deo deonice od Rače prema Banjaluci.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u aprilu 2021. godine najavio da će Srbija dati 100, od ukupno 136 miliona evra, potrebnih za izgradnju 17 kilometara auto-puta od Rače do Bijeljine.

  • Ars

    16.08.2022 11:02
    Zasto?
    Zasto Bosanci ne plate svoje puteve? nismo duzni da ih teglimo na ledjima. red je da nas ostave na miru, posle 30 godina. sramota!
  • Djuro

    16.08.2022 09:55
    gur'o
    to je sve tipicna ruska varijanta. Za provincije tj. kolonije nema NISTA, njima no, no, a i ono para sto su imali je otislo u veliki nam glavni grad i vodeno prosirenje istog i ko zna sta jos. Grad a i cela Vojvodina sve vise klizi u najbolje devedesete, a za to vreme nam se baja bacio u kupovinu nekakvog oruzja i ulaganja u nove potencijalne kolonije.
    Nije mi samo jasno kad smo skrenuli kod albukerkija i postali mala rusija. po svemu najgorem, a posebno po KGB vladajucoj strukturi i nacinu vladanja.
  • Pera Minhen

    15.08.2022 19:50
    Ja shvatam
    vaš bes. Ali, da znate koliko Hrvatska pomaže svoj narod u Bosni, ovo je mrva. Zato ne znam šta da kažem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija