Šumadijski ratari radikalizovali protest i blokirali izlaz na auto-put

Poljoprivrednici koji blokiraju brzu saobraćajnicu Kragujevac - Batočina, na raskrsnici kod naplatne rampe auto-puta E 75 u opštini Lapovo, posle vesti o pregovorima blokirali su izlaz na auto-put.
Šumadijski ratari radikalizovali protest i blokirali izlaz na auto-put
Foto: 021.rs (Ilustracija)
"Ovde ostajemo dok ne čujemo dobre vesti od naših kolega iz Vojvodine i ostalih sa pregovora sa Brnabić i Nedimovićem. Sve je više traktora iz Batočine, Brzana, Lapova, Rače i Kragujevca ovde kod motela Straževica", rekao je poljoprivrednik iz Rače Milan Milošević.
Seljaci su u 9.40 časova nakratko otvorili put da vojni šleper sa dva vozila "Miloš" prođe pema Kragujevcu, a onda je opet sve blokirano.
"Ovde na 200 metara od auto-puta, na raskrsnici može da se kolima prođe starim putem od Lapova prema Brzanu i Jagodini. Saobraćajna policija radi korektno svoj posao, svaka im čast. Incidenata nije bilo. Sinoć su se u Beogradu predstavnici Vlade i uljara ponašali bahato, kako nam prenose naše kolege pregovarači", rekao je za N1 poljoprivrednik i profesor srednje škole u Rači Jovan Golubović.
 
Poljoprivrednici na čvorištu brze saobraćajnice Kragujevac - Batočina i prilaza auto-putu Beograd - Niš, na području opštine Lapovo, odlučni su da drže pod blokadom tu raskrsnicu, uz dodatnu radikalizaciju, u koordinaciji sa kolegama iz Vojvodine i Stiga.
  • pape

    16.08.2022 11:10
    Tooo, bre
    Samo blok, blok, blok!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.