FOTO: U majicama "Vučiću, pomozi" došli da podrže osumnjičenog za napade na OK radio

Rođaci i prijatelji Dejana Nikolića Kantara okupili su se u utorak ujutru ispred Osnovnog suda u Vranju, gde je u 10 sati počeo glavni pretres zakazan povodom pretnji vlasnici vranjskog OK Radija.
FOTO: U majicama "Vučiću, pomozi" došli da podrže osumnjičenog za napade na OK radio
Foto: FoNet (Ljiljana Stojanović)
Neki od okupljenih su nosili majice na kojima piše "Vučiću, pomozi. Tražimo pravdu", a nosili su i transparente na kojima piše "Pravda za Kantara".
Dejan Nikolić Kantar kog vlasnica Olivera Vladković i redakcija optužuju za pretnje doveden je na saslušanje iz Centralnog zatvora u Beogradu.
 
Kako su za portal Nova.rs rekli okupljeni koji su došli da podrže Kantara, to rade jer je "njihov brat".
 
"Došli smo da damo podršku našem bratu i da tražimo od Vučića da mu pomogne", kaže jedan od njih.
 
 
Skup ispred Osnovnog suda u Vranju bio je prijavljen, prenosi Nova.rs, a bila je prisutna i policija. U mđuvremenu su stigli i predstavnici medija, neki na radnom zadatku, a neki da pruže podršku redakciji OK Radija i Veranu Matiću, predsedniku Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i članu Stalne radne grupe za bezbednost novinara, koji se posebno založio za slučaj zazidavanja kancelarija redakcije i uništavanja inventara kafića koji je takođe u vlasništvu Olivere Vladković, kao i pretnji koje su članovi redakcije i vlasnica prijavljivali nadležnima.
 
Matić je u dopisu kolegama od njih zatražio da pokažu "maksimum solidarnosti".
 
"Okrivljeni sa lobistima su u ofanzivi i koliko sam informisan pokušavaju da organizuju svečani doček Dejanu Nikoliću Kantaru iz Centralnog zatvora iz Beograda, kao i da organizuju sve organizacije koje su dobile 'donacije' od dotičnog kako bi ga prikazali u obliku nevinašca, i pored činjenice da ima više sudskih presuda i da je počinio nova krivična dela upravo na izdržavanju kazne zatvora. Jako je važno da informišemo javnost o svakom aspektu ne samo ovog slučaja, već i svih onih o kojima se puno zna ali iz različitih razloga nije publikovano ili procesuirano", rekao je Matić.
 
 
Niz pretnji OK radio je počeo da dobija poslednjih meseci, a nakon što vlasnica ovog medija Olivera Vladković nije pristala da potpiše saglasnost za izgradnju nelegalnog objekta uz zgradu u kojoj su OK Radio i kafić.
 
Pošto je prijavila nelegalne aktivnosti inspekciji, počele su pretnje - prostorije radija su bile isprskane farbom, a prozori zazidani. 
 
Zbog pretnji je vlasniku nelegalnog objekta i lanca kladionica Dejanu Nikoliću Kantaru određen pritvor.
  • Naprdnjacki sendvic

    16.08.2022 17:35
    Spontano kao srpska napredna stranka… :)
  • Bombon

    16.08.2022 16:04
    E narode, nisi za bolje.
  • podanici Srbije

    16.08.2022 15:57
    ujedinite se
    Podanik do podanika... zlatno srednje doba kad je vladar bio i vlasnik svakog zivota, svega zivog... e tako i ovaj danas zakazuje magnetne rezonance,zdravstvene preglede,spasava zivote ljudima i deci,gleda snimke sa kamera pa ih ne da sudu i tuzilastvu,znaci i tuzi i sudi i presudjuje. Zaobilazi Ustav, za sve se on pita, o svemu ima misljenje,kako on aminuje bice. On,on,on!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.