Vučić: Srbiji nisu potrebne ničije baze, srpska vojska i policija nisu prešle administrativnu liniju

Srbiji nisu potrebne bilo čije vojne baze, ona je vojno neutralna zemlja i želi sama da obezbeđuje svoj mir, zemlju i stanovništvo, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
On je time odgovorio na pitanje novinara da li bi Beograd prihvatio ponudu da Rusija u Srbiji uspostavi vojnu bazu.
 
Vučić je, posle razgovora s generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, naveo i da su potpuno netačne tvrdnje Prištine da su srpska vojska i policija prešle administrativnu liniju s Kosovom.
On je izjavio da je "bila laž takva tvrdnja Prištine, kao što kosovski zvaničnici već šest meseci lažu da će Srbija napasti nekoga u regionu, a niko nije rekao izvinite, iako se to nije i neće se dogoditi".
Vučić je rekao da je zahvalan NATO što se o tome uopšte i nije oglašavao.
 
Predsednik Srbije je izjavio da je za Srbiju značajna uloga Kfora i NATO na Kosovu i da će nastaviti da poštuje mandat Kfora.
 
"Mi ćemo nastaviti da poštujemo mandat Kfora u skladu sa međunarodnim javno-pravnim normama koje su proklamovale UN, verujem da će Srbija uvek moći da naiđe na razumevanje i želju Stoltenberga, Kfor i NATO da se obezbede mir i stabilnost", rekao je Vučić.
 
Naveo je da je dostavio "listu upada specijalnih prištinskih jedinica na sever Kosova", za koje je naveo da su "morale da imaju dozvolu i saglasnost četiri gradonačelnika i NATO, a nikada nisu". Vučić je dodao da je dostavio i spisak "svih incidenata i napada na srpsko stanovništvo".
  • Антун Чупак

    18.08.2022 23:37
    Шта си ти Браниславе???баба ванга можда!!!
  • Babaroga

    18.08.2022 14:42
    Kosovo i Metohija su Srbija. Kakve bre ganice,narode nemojte da ste glupi. To je sve Srbija i ajmo malo da prosetamo dole svi zajedno koji mozemo,da vidim ko ce da nas spreci da obidjemo celo Kosovo i Metohiju! Aj da vidim tog ko ce da zaustavi milion-dva ljudi na "administrativnom" prelazu! Smesno jel da? Braco i sestre,vreme je da se krece!
  • Boca69

    18.08.2022 09:39
    Svi " hrabri" koji imaju rešenje za Kosovo su jaki na rečima .Takvi zalegnu kad pukne petarda. Vi se i dalje borite bitkom na Marici i bojem na Kosovu .Evo imamo i novi savremeni mit .Zbog mitova nam se dešavaju reke izbeglica i kuknjave po grobljima i veličanje poraza u koji su nas uveli mitomani jer smo nebeski narod .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija