MUP: Utvrđeni brojni prekršaji kod prevoznika čiji se autobus prevrnuo u Bugarskoj

MUP je, tokom nadzora prevoznika čiji se autobus prevrnuo 14. avgusta u Bugarskoj, kada je povređeno 28 srpskih državljana, utvrdio više od 100 prekršaja.

Za te prekršaje je predviđena ukupna novčana kazna od gotovo četiri miliona dinara, saopštio je MUP.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, 99 prekršaja otkriveno je kod firme koja je vlasnik vozila.

Utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu vozača u drumskom prevozu i tahografima, za koje je predviđena novčana kazna od 3,51 milion dinara i podnet je jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.
 
Tokom nadzora korisnika vozila po ugovoru o zakupu, koji poseduje važeću licencu za prevoz putnika, utvrđena su još četiri prekršaja iz Zakona o radnom vremenu vozača u drumskom prevozu, pa su sačinjena četiri prekršajna naloga za koje je predviđena ukupna novčana kazna od 420.000 dinara, a podnet je i jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.
 
Dodaje se da će saobraćajna policija, pored redovnih kontrola, povodom početka školske godine pojačano kontrolisati prevoznike i autobuse kojima se organizovno prevoze deca.
  • Jogi Letač

    18.08.2022 10:27
    Nešto mi govori da ovaj prevoznik nije učestvovao u "spontanom" prevozu simpatizera na razne skupove podrške, čim su ga tako stegli. Verujem da je i kod drugih prevoznika slična situacija, ali "oni su naši".
  • Sale NS

    18.08.2022 09:32
    Zemo!
    Za svaku rabotu nađe se uvek neki zemara koji "sređuje" ovo ili ono. U ovom slučaju o je bio prolazak autobusa na tehničkom. Dokle bre više? Ovakvih ima koliko hoćeš.
  • ns

    18.08.2022 08:39
    E sad su pronašli čak stotinu nepravilnosti !
    Po svemu sudeći na većini vozila bi se mogle
    pronaći slične greške. Ako bi se kontrolisalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.