Školska godina ponovo počinje intoniranjem himne

Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Milan Pašić izjavio je da su juče školama poslati dopisi o merama protiv epidemije korona virusa.
Školska godina ponovo počinje intoniranjem himne
Foto: Pixabay

Nova školska godina treba da počne neposrednom nastavom 1. septembra.

Pašić je danas za RTS izjavio da će to ministarstvo o epidemiološkim merama, povodom početka školske godine, u ponedeljak imati sastanak i sa koordinacionim timovima školskih uprava.

Dodao je da će prvi nastavni dan u školama "početi kao i prošle godine, intoniranjem himne", a da će se u klupama naći 65.200 učenika prvog razreda, što je broj "na nivou kao prošle godine".
 
Prema njegovim rečima Ministarstvo prosvete je obezbedilo "750 miliona dinara za besplatne udžbenike, na koje ostvaruje pravo 85.000 učenika".
 
Pašić je, komentarišući navode medija da ministarstvo namerava da ugasi 350 škola uputstvom za spajanje odeljenja, rekao da je to "besmislica", i da je time "data mogućnost za spajanje odeljenja, što nije obaveza".
 
"Gase se one škole gde nema učenika. Ministarstvo ne planira da gasi", rekao je Pašić.
  • moze

    22.08.2022 12:29
    himna
    ali samo verodostojna. sve ove rojalisticke mogu da me mrze.
  • 002211

    22.08.2022 09:03
    @Лиманац, Живела Србија!
    Tako je, ali ispod reke Save. :)
  • Лиманац

    21.08.2022 23:54
    Да се ја питам не би школска година него би сваки школски час започињао индоктринирањем химне "Боже правде"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.