Vučić: Nastavljamo da tražimo kompromisno rešenje, neće biti izbegličkih kolona sa Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Beograd u narednih deset dana nastaviti da traži kompromisno rešenje u vezi sa registarskim tablicama i dokumentima.
Vučić je u Beogradu posle razgovora sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije o dijalogu u Briselu optužio Prištinu da želi da protera Srbe sa severa Kosova i Metohije, te naveo da uprkos svemu izbegličih kolona i progona neće biti.
On je u obraćanju javnosti rekao da je poslednjih dana zavladao strah na Kosovu i Metohiji da će im se ponoviti sudbina kao ljudima iz Krajine.
"Nemamo kuda, saterani smo u ćošak, po pitanju Kosova i Metohije, a naša ključna poruka danas, našem stanovništvu na KiM bila je - šta god bilo i kako god bilo - izbegličke kolone neće postojati, sačuvaćemo naš narod na KiM", izjavio je Vučić.
 
Dodao je da nismo sami na svetu, ali da tako mali, odnosno ovakvi kakvi jesmo, moramo o sebi da brinemo, ali i da vodimo računa o snazi drugih.
  • Nik

    22.08.2022 19:55
    Kompromis
    Šta Srbija treba da uradi u ovoj situaciji? Treba da preuzme inicijativu i ponudi ugovor EU da oni upravljaju Kosovom u narednom (verovatno višegodišnjem) periodu. Nema nezavisnosti Kosova bez saglasnosti Srbije, tako da od toga treba početi i sve obavestiti da Srbija nema nameru da da tu saglasnost. Znači na EU je da prihvati ovu ideju, ako hoće da pomogne u smirivanju stanja na Kosovu. Ako neće, treba tražiti drugo kompromisno rešenje. Važno je da Srbija nešto nudi, a ne da samo gleda šta se dešava. Suviše je to pasivan stav, da bismo mogli očekivati bilo kakav razvoj događaja koji ne ide u pravcu Kosovske nezavisnosti.
  • ****

    21.08.2022 16:44
    Mandatar
    Dokle više..providan izgovor za odlaganje imenovanja mandatara i formiranja nove vlade
  • Инспектор Вишекруна

    21.08.2022 16:36
    @Лиманац
    Ако си хтео рећи да ће српска глупост победити Србију, морао бих се сложити са тобом.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.