Odlučeno: Prosvetari štrajkuju 1. septembra, imaju nekoliko zahteva

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije štrajkovaće 1. septembra skraćenjem časova na 30 minuta.
Odlučeno: Prosvetari štrajkuju 1. septembra, imaju nekoliko zahteva
Foto: Pixabay
Prosvetari će tražiti korekciju plata i promene u školskom sistemu, saopštila je danas Unija.
Kako se navodi, istog dana biće održani protestni skupovi, šetnje i konferencije za novinare u celoj Srbiji.
Zahtevi sindikata su korekcija plata od 20 odsto i isplata ostatka dugovanja od 50.000 dinara, promena zakona, pravilnika i uputstava iz oblasti obrazovanja uz socijalni dijalog i smanjenje broja učenika na najviše 24 po odeljenju. 
  • Bg2022

    29.08.2022 10:36
    ???
    Nisam prosvetni radnik ali sam majka deteta koje ide u osnovnu skolu.Iz komenatara se vidi da ovde ima dosta, ne neskolovanih osoba nego nepismenih osoba.
    Sledece- citam kako prosvetni radnik radi 4 sata,mozda nastavnik ili profesor,a gde su vaspitaci i ucitelji/ce.Oni su u vrticu ili skoli konstantno usmereni ka deci.Kod ucitelja nema pauze ,nema odmora velikog ili malog .Tako da ne znam kako su 4 sata u skoli kada velika vecina ostane u skoli posle casova.Pa izracunajte vreme koje ucitelji provedu u raspravljanju krivih drina izmedju dece ,pa ona preko telefona sa roditeljima.I onda dolazimo do onog dela za vreme Korone kada su bili na komjuterima i po 10-12 sati ne bi li nasa deca zavrsila razred.Nisu ucitelji/ce osobe koje dodju ,idekalamuju lekciju i hajde teraj dalje.Ne znam da li znate da se u skolama uci o lepom ponasanju,da se u skolama uci o zastiti zivotne sredine(sto vecina roditelja nije naucila svoju decu),o saobracaju(sto vecina roditelja nije naucila svoju decu gde se i kako prelazi ulica).Sram bilo svakoga ko misli da je vaspitacki i posao ucitelja lagan.Setite se samo toga da nasa deca provedu vise vremena sa vaspitacicom i uciteljicom nego sto vi sami provedete vreme sa detetom kod kuce.Setite se i toga da nekada ne mozete da obuzdate svoje jedno dete a oni moraju njih 30 da dovedu u red.Pa se onda pitajte kako su to nezadovoljni platama.Puna podrska prosvetnim radnicima koji mozda vise paznje posvete nasoj deci nego svojoj kod kuce.
  • Маја

    24.08.2022 07:36
    /
    Не заносите се,

    Да стварно хоће да штрајкују штрајковали би безусловно и не би уопшге држали наставу.
    Ово је лукративан ,,штрајк,, 1 час прве смене и 1 час друге смене,тек да се каже да претплаћене синдикалне вође нешто раде.
    Ово је тотална смејурија и од образовања, и од синдикалних вођа.
  • R.P.F.

    23.08.2022 16:15
    @ @Roditelj-gradjanin
    Obicna laz! Radna nedelja prosvetnog radnika sa punim fondom casova iznosi 40 sati. Vi zaboravljate (namerno, pretpostavljam) da prosvetari ne rade samo u ucionici dok traje cas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.