Penzioneri danas na razgovoru sa Brnabić, imaju četiri zahteva

Predsednica Vlade Ana Brnabić primiće danas predstavnike tri penzionerske organizacije.
Penzioneri danas na razgovoru sa Brnabić, imaju četiri zahteva
Foto: Pixabay
U pitanju su Udruženje sindikata penzionera Srbije, Savez penzionera Srbije i Sindikat penzionera Nezavisnost, saopštilo je Udruženje sindikata penzionera.
Penzioneri u cilju poboljšanja svog položaja, između ostalog predlažu da se penzije u ovoj godini počev od 1. novembra vanredno koriguju za 24 odsto, a da se penzije za 2023. godinu povećaju za 19,3 odsto.
Predlažu i da se promeni švajcarska formula po kojoj se usklađuju primanja najstarijih i to tako da se udeo rasta zarada u ovoj formuli poveća na 90 odsto, a udeo rasta troškova života smanji na 10 odsto. Ova dva parametra sada u formuli za usklađivanje učestvuju sa po 50 odsto.
 
Penzioneri traže i da se radi poboljšanja statusa socijalno ugroženih i starijih od 65 godina, koji su bez ikakvih novčanih sredstava, kao i onih s najmanjim penzijama pokrene izrada socijalnih karti da bi se utvrdila visina socijalne pomoći za njih.
 
"Insistiramo i na pronalaženju načina za vraćanje neisplaćenih delova penzija u periodu od 2014. do 2018. godine", navodi se u saopštenju.
  • Pop

    23.10.2023 10:34
    Ujidanje penala
    Ima li neko da se bori za nas koji smo nepravedno kažnjeni do kraja života a radili smo 40 godina.Mislim da to nije u redu i da treba da nam se vrati oduzeti procenat penzije.Ako treba nešto i da pretrpimo onda nek to bude dok ne napunimo 65 godina.Tad smo ispunili i drugi uslov a do tad smo platili procenat kazne državi koji nije u redu al eto nek im bude.Zato pod hitno uredba vlade da se ljudima koji su napunili 65 godina ukinu penali.Mogu vam reći da mnogi i ne napune te godine žalosno al istinito.
  • Soko

    01.09.2023 01:16
    Meni i sličnim zaposleni oko 1970 godine nije kriv SNS već DOS.
    On je meni 30 godina po straop penzionom sistemu poništio jer od 1973 do 2003 imao sam punih 30 god. Radnog staža, tada se računalo deset najboljih godina pa se podeli na deset i taj bod pomnoži sa ukupnim radnim stažom s to je 30 god.
    Moj prosek za tih najboljih 10 god je bio 1.355 od republičkog neto proseka što bi značilo da BiH imao danas penziju oko 100.000 hiljada a ja imAM svega 40.000. Što znači da svakog meseca primam manje ili sam pokraden za 60.000 din
  • Miki

    30.10.2022 13:21
    Mom ocu
    Šta da kažem ocu, kad me pita
    Gde sam, s kim sam
    Kako sam, šta radim
    Šta da kažem, šta da slažem sad A da ga ne rastužim Da mu bol ne pričinim
    Šta da kažem majci, što me nema
    Da se javim
    U dom da joj svratim
    Šta da kažem, šta da slažem sad A da je ne rastužim
    Da joj bol ne pričinim
    Nedelja, i svi ste tu
    Sve podseća na sreću
    Nedelja, a više vas ja
    Zagrliti neću
    Nedelja, i svi ste tu
    A mene s' vama nema
    Daleko negde sam
    Na put bez povratka
    Vaš sin se sada sprema...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.