FOTO Granična policija dobila novo sredstvo prinude: "bola wrap" za daljinsko vezivanje

Granična policija dobila je novo sredstvo prinude za daljinsko vezivanje - "bola wrap".

Reč je o novom, savremenom uređaju koje je MUP obezbedio "za potrebe efikasnijeg rada pripadnika Uprave granične policije, ali i za njihovu veću ličnu sigurnost i bezbednost".

Sredstvo je danas prezentovano ministru policije Aleksandru Vulinu na aerodromu "Nikola Tesla".

"Kao ministru unutrašnjih poslova najvažnija mi je bezbednost običnih ljudi, da oni budu sigurni i zaštićeni, baš kao što mi je jednako važna i bezbednost mojih policajaca. Svaki uređaj čijim korišćenjem se postiže viši nivo bezbednosti putnika koji koriste naše granične prelaze i svaki uređaj koji doprinosi bržem i efikasnijem radu pripadnika granične policije, a pre svega ličnoj bezbednosti pripadnika policije prilikom vršenja policijskih zadataka, u ovom slučaju vršenja radnje lišavanja slobode lica, Ministarstvo unutrašnjih poslova će da obezbedi, baš kao što smo to činili i u ovih godinu i po dana", poručio je Vulin.
 
 
Ručni uređaji "bola wrap" služe za daljinsko vezivanje koji oslobađa privez, a dizajnirani su za kontrolu lica privremenim uplitanjem i zadržavanjem mete sa bezbedne udaljenosti i sa minimalnim rizikom od povrede.
  • Neko

    26.08.2022 23:12
    Pazi ti njega - on brine!
    Bljuc...
  • NetGuru

    26.08.2022 21:58
    1000 dolara
    БолаВарп је ручни алат за везивање који испаљује кевлар од 8 стопа налик ласоу са кукама на сваком крају који се обавија око руку или ногу субјекта, спречавајући га да побегне, удари или удари. БолаВРАП има домет од 10 до 25 стопа и испаљује кабл брзином од 513 стопа у секунди. Кабл се испаљује из кертриџа, који се може поново пунити. Уређај користи зелену ласерску нишану да помогне полицајцу при нишању.

    Производ за вишеструку употребу кошта око 1.000 долара по јединици укључујући кертриџе и додатке.
  • Link

    26.08.2022 11:50
    Za neupućene
    https://youtu.be/O9q2gdIO-mA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.