Ministarstvo: Tržište peleta se stabilizuje, inspekcije su na terenu

Stabilizuje se tržište peleta, ima ga na više od 40 odsto stovarišta u Beogradu, a inspekcija je na terenu.
Ministarstvo: Tržište peleta se stabilizuje, inspekcije su na terenu
Foto: Pixabay

Ovo je rekao danas državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Zoran Lakićević.

"Nakon što smo obišli stovarišta i prodavnice na terenu, nismo uvideli da postoje nestašice peleta i na više od 40 odsto stovarišta na teritoriji grada Beograda peleta ima", rekao je Lakićević, a saopštilo to ministarstvo.

Ministarstvo rudarstva i energetike iniciralo je donošenje Uredbe o ograničenju visine cene peleta i od tada maksimalno košta 38.000 dinara po toni.

Lakićević je rekao da je JP "Srbijašume" do sada isporučilo dovoljno drveta proizvođačima, na nivou koji je viši od prošle godine, a činjenica da pojedini prodavci nemaju dovoljne količine peleta jeste posledica povećane potražnje.
 
Inspekcije su, kako je rekao, do sada izvršile kontrolu u 54 grada i opštine i to kod 175 privrednih subjekata, pa je kod 131 utvrđeno da poseduje svu potrebnu dokumentaciju, dok su kod 38 nađene nepravilnosti i podneti su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka.
 
"Kontrole će ubrzati stabilizaciju na tržištu i očekujemo da početkom septembra dođe do potpune stabilizacije i da za sve građane bude dovoljno peleta, jer prema procenama, oko 110.000 domaćinstava koristi pelet kao energent", rekao je Lakićević.
 
Dodao je da je Vojska Srbije od juče na terenu i pomaže JP "Srbijašume" u krčenju i popravci šumskih puteva kako bi se povećale količine isporučenog drveta.
 
Juče je, kako je rekao, Vojska Srbije sa mehanizacijom pomogla na teritoriji opština Lebane, uskoro kreću radovi i na teritoriji opština Medveđa i Brus, a narednih dana se očekuju inženjerijske jedinice i u opštini Knjaževac.
  • Vlada

    26.08.2022 12:33
    Pa za 330e po to toni i ne stabilizovalo se dbgda.....Kad se vecina bude zimus okrenula na struju da sa greje, bice, nismo znali, nismo ocekivali, nismo mi krivi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.