Poslednji vikend avgusta doneo gužve na putevima i čekanje na granicama

Poslednji je vikend avgusta, pa je pojačan saobraćaj na mnogim putnim pravcima u Srbiji.
Gužve na Horgošu ne prestaju od četvrtka uveče, prenosi Radio-televizija Srbije.
 
Svih šest traka za izlaz iz zemlje su otvorene, međutim, priliv vozila je ogroman i potrebno je oko tri sata da se napusti Srbija. Kako je i međugranični prostor popunjen vozilima, treba bar još dva sata kako bi se ušlo u Mađarsku.
Na ulazu u zemlju nema dužih zadržavanja. Noćas je izašlo 10.000 putnika u 2.500 putničkih vozila i oko 40 autobusa.
Čim su obližnji granični prelazi Bački Vinogradi i Horgoš 2 otvoreni jutros u sedam sati i tu se stvorila kolona i treba bar sat vremena da bi se napustila Srbija. Slično je i na graničnom prelazu Kelebija, a kako Srbija ima devet graničnih prelaza ka Mađarskoj, svim putnicima koji ovog vikenda idu u tom pravcu savetuju se upravo alternativni prelazi kako bi izbegli višesatna čekanja na Horgošu koja će potrajati do nedelje uveče.
 
Poslednjih nekoliko dana granični prelaz Preševo prema Makedoniji pređe 40.000 putnika, što je duplo manje u odnosu na period od pre nedelju dana kada je bilo i po 70.000 putnika, javlja dopisnica RTS. Intenzitet saobraćaja je i dalje pojačan, posebno na ulazak u zemlju.
 
U zavisnosti od toga kada pristignu na prelaz čekanja su od nekoliko minuta do dva i po sata sata. Putnici na raspolaganju imaju i granični prelaz Prohor Pčinjski gde poslednjih dana gotovo i da nema zadržavanja.
 
Na graničnom prelazu Batrovci, ni na ulazu ni na izlazu iz Srbije nema zadržavanja, ali zbog sporijeg rada na graničnom prelazu Bajakovo, putnicima u među zoni treba oko sat vremena da uđu u Hrvatsku.
 
Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
  • Bec

    26.09.2022 10:20
    Velika guzva
    Nocas na ullazak u Madarsku se cekalo vise od 7 h..Madari samo dve trake pustili .opsti haos..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija