Kontrola u "Severtransu" posle prevrtanja autobusa: Pronađeno više od 100 prekršaja

MUP je saopštio da je obavljen nadzor poštovanja propisa iz oblasti bezbednosti saobraćaja u somborskom "Severtransu".
Kako navode, to je učinjeno "po hitnom postupku", povodom saobraćajne nesreće koja se 21. avgusta dogodila na auto-putu
kod mesta Pečenjevce, kada je autobus sleteo s puta i prevrnuo se i kada su poginule dve osobe, a 25 je povređeno. 

Prilikom nadzora, utvrđena su 94 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu vozača u drumskom prevozu i tahografima za koje su sačinjeni prekršajni nalozi za koje su propisne novčane kazne u ukupnom iznosu od 1.910.000 dinara.

Utvrđeno je i 11 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima za koje su podneti zahtevi za pokretanje postupka prekršajnom sudu.
 
"Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve prevoznike i vozače autobusa da poštuju zakonske odredbe koje se tiču vremena vožnje i korišćenja odmora, kako bi u nastavku turističke sezone bila očuvana bezbednost putnika. Takođe, podsećamo da su putnici u autobusima u kojima postoji ugrađen sigurnosni pojas u obavezi da pojas koriste", navodi MUP.
  • Pera Mika Laza

    30.08.2022 14:00
    Hahahah, slatko sam se nasmejao, pa iznos 3 kazne bi trebao biti u ovom iznosu a ne 94, SRAMOTA.....u proseku 20000 din po prekrsaju (kao za pogresno parkiranje).....
  • pedja

    30.08.2022 03:21
    opet
    Kontrola odmah kad se nesto desi!
  • Daleko propisi

    28.08.2022 09:02
    Daleko Eu
    Proverite malo i vozace ostalih javnih sluzbi-hitne pomoci. Jedan vozac ide vozi ekipu po pacijenta od 600+km u jednom pravcu, bez pauze i placene sobe za odmor. Kafa obrok pa vozi nazad. .. Sreca u nesreci tom pacijentu je da je hitna vec tu u slucaju nezgode...
    Zapadne hitne sluzbe transporte rade sa 2 vozaca-tehnicara i ni jedan ne sme da vozi duze od ukupno 8 sati, tad se ide u hotel i odmor je min 9 sati....naravno na racun poslodavca koji nalazi i rezervise smestaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija