Brnabić objasnila zašto Vučević nije premijer: Verujem da će svakako doneti ogromnu energiju

Ana Brnabić izjavila je danas da je vladi potreban hrabar, posvećen, efikasan tim, koji ne samo da voli svoju zemlju, već živi za nju i koji je spreman da podnese svaku žrtvu.
Brnabić objasnila zašto Vučević nije premijer: Verujem da će svakako doneti ogromnu energiju
Foto: 021.rs
"Na prvom mestu, u vladi vidim Sinišu Malog i Miloša Vučevića. Malog jer je najbolji ministar finansija u Evropi, i hvala mu na svemu što radi da kontroliše budžet, da nađe sredstva za sve infrastrukturne projekte, da svi u vladi budu fiskalno odgovorni. Vučevića, jer ni sa jednim gradonačelnikom i predsednikom opštine nisam bliže sarađivala i zato što je pod njegovim vođstvom Novi Sad postao i Omladinska prestonica Evrope i Evropska prestonica kulture, i on će u vladu uneti efikasnost i novu snagu", rekla je Brnabić za TV Prva.
Brnabić, međutim, nije precizirala na kojim će se pozicijama oni tačno naći, kao ni Ivica Dačić, koji će takođe biti deo vlade.
"Potrebno nam je jedinstvo, snaga posvećenost, odgovornost. Ne samo da moramo da preživimo krizu, već moramo da nastavimo da rastemo, da pokažemo koliko je Srbija drugačija, stabilna, jaka zemlja", rekla je Brnabić.
 
Na pitanje kada ćemo znati sastav vlade, rekla je da od trenutka kada neko dobije poverenje da bude mandatar do momenta kada postane premijer, ima mnogo posla i izazova, jer treba završiti sve pregovore sa koalicionim partnerima, u odnosu na koje dolaze rešenja i raspoređuju se resori.
 
Na pitanje da li će vlada biti formirana u septembru, odgovorila je: "Verujem da hoće".
 
"To je bila teška odluka. Mi smo razgovarali otvoreno, iskreno. Presudilo je što je kriza tolika, da je važno upravljanje vladom, da bi Milošu Vučeviću možda trebalo malo vremena da se nekako saživi sa tim...to je i meni bilo potrebno 2017. godine. To je prevagnulo, a Vučević će zauzeti jednu od ključnih uloga i verujem da će doneti ogromnu energiju", rekla je Brnabić.
 
Ona je istakla da je takav dogovor pokazao da u SNS-u nema podela, podmetanja, razočarenja.
 
"Izašli smo zajedno juče, jer mi smo tim, a taj tim je važan za Srbiju", rekla je Brnabić.
  • Marko

    29.08.2022 08:04
    Да је среће, Вучић би Милоша одмах предложио за мандатара. Забранио геј парадау, а оставио геј особу да води владу?! Какав парадокс. Милош је овај пут требао да буде премијер и неће ме нико убедити у супротно. Брнабићка је убачени елемент запада и то је једноставно тако.
  • Ns021

    28.08.2022 19:29
    Ana
    se pita za sastav vlade koliko i ja. Mozda ja ipak malo više!
  • D.Stankovic

    28.08.2022 19:28
    Moja je zadnja
    Kako god bude sve je pod mojom kontrolom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.