Palma dobio ulicu u Paraliji: Šta ću, uvek se nađem na listi sa velikanima

Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković Palma u Paraliji je dobio ulicu koja nosi njegovo ime.
Skupština grada Katerini odlučila je da Palma treba da dobije ulicu u Paraliji, zbog, kako stoji u odluci grčkih odbornika, njegove velike zasluge za širenje prijateljske, privredne, turističke i uopšte društvene saradnje između ovog kraja Grčke i Srbije.
Tablu sa imenom Dragana Markovića Palme na prigodnoj svečanosti otkrili su gradonačelnik grada Katerini Konstantinos Kuokodimos na čijoj teritoriji se nalazi ova ulica duga 6,5 kilometara i Dragan Marković Palma. 
Svečanosti su prisustvovali odbornici grada Katerini i članovi srpske delegacije u poseti Grčkoj. 
 
"U Grčkoj je veoma teško da neko ko je strani državljanin dobije ulicu i taj koji pokrene tako nešto mora biti veoma hrabar. U slučaju Dragana Markovića Palme, on jeste iz druge države, ali ta država je veliki prijatelj Grčke. Pre svega iste smo vere i čuvamo istu tradiciju, porodicu, veru i domovinu. Brate Dragane, uradili smo najmanje što smo mogli za tebe. Ti si zaslužio ulicu u ovom delu Grčke", rekao je gradonačelnik Katerini Konstantinos Kuokodimos.
 
Dragan Marković Palma takođe se obratio prisutnima.
 
"Ime ove ulice delim sa građanima Srbije, sa svima onima koji dolaze na odmor u regiju Pierija čiji je glavni grad Katerini. U svetu ima ulica čija imena nose Srbi poput Karađorđa, Nikole Tesle, Kralja Petra I Karađorđevića, Milutina Milankovića, ali ja nisam velikan kao oni, ali sam možda jedini Srbin koji je dobio ulicu za života i to je mnogo jače nego kada neko dobije ulicu posthumno. Neko ko dobije ulicu u svetu, prvo treba da bude priznat u selu u kome živi, u gradu u kome živi, a ja u poslednjih sedam izbornih ciklusa dobijam u selu Končarevu gde živim preko 90 odsto glasova, a na poslednjim republičkim izborima moja koalicija je pobedila u Jagodini. I ta pobeda i meni i Ivici Dačiću daje satisfakciju da pomažemo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da vidimo kako da svaki građanin Srbije živi od svog rada i kako da dočekamo i ispratimo zimu možda i bolje od nekih bogatijih evropskih država. Ja sam dobio i najviši orden Srpske pravoslavne crkve, Orden Svetog Save Prvog stepena, a to su dobili Đoković i Putin i šta ću, uvek se nađem na listi gde su neki velikani", rekao je Marković. 
 
Marković je rekao i da sada oni koji prvi put dolaze u ovaj deo Grčke mogu da u navigaciji ukucaju "ulica Dragana Markovića Palme" i stići će do plaže.
 
Ulica Dragana Markovića Palme nalazi se na ulazu u Korinos, kada siđete sa auto-puta, i vodi vas do hotela Mediteranian Village u Paraliji.
  • Mića

    30.08.2022 21:35
    Js
    Sačuvaj me bože i sakloni. Koliko im je novaca ostavio ovo leto kad su mu ulicu dali. Nema većih lopova od JS.
  • /

    30.08.2022 12:46
    /
    Mangulica strasse.
  • Ulica puna palmi

    30.08.2022 12:03
    2000din za gospodina
    Kako mu se moze...
    Licno, ja krivim narod kao razlog sto ovakvi lukavi likovi isplivaju na povrsinu.

    Uziva... zaradjue... sprda se... prkosi, a i ima cak i da se pohvali cime (znam da nije posteno steceno, ali opet).

    Jednostavno, koristi sve kada mu se moze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija