Viši sud u Beogradu zakazao suđenje četvorici hrvatskih pilota

Viši sud u Beogradu zakazao je za 14. oktobar suđenje četvorici hrvatskih oficira koj se terete da su u avgustu 1995. raketirali kolonu izbeglica na Petrovačkoj cesti, saznaje Politika.
Viši sud u Beogradu zakazao suđenje četvorici hrvatskih pilota
Foto: Pixabay
Postupak po optužnici koju je protiv Vladimira Mikca, Zdenka Radulja, Željka Jelenića i Danijela Borovića podiglo spsko tužilaštvo za ratne zločine zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u saizvršilštvu, vodiće veće kojem će predsedavati sudija Vladimir Duruz.
Iako je tužilaštvo za ratne zločine prilikom podizanja optužnice predložilo da se postupak protiv okrivljenih vodi u njihovom odsustvu, prema saznanjima Politike, Viši sud nije doneo odluku o tome.
Branilac prvookrivljenog Mikca, advokat Aleksandar Olenik, rekao je da je jasno da je na Petrovačkoj cesti izvršen ratni zločin, da postoji veliki broj dokaza, svedoka i žrtava koji potvrđuju da su 7. i 8. avgusta 1995. hrvatski avioni bombardovali izbegličku kolonu i dodao da je "suština da u konkretnom postupku nema dokaza upravo protiv četvorice okrivljenih".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija