U Prizrenu izvršena prva zamena srpskih za registarske tablice RKS

U Prizrenu je izvršena prva zamena srpskih za registarske tablice RKS.
U Prizrenu izvršena prva zamena srpskih za registarske tablice RKS
Foto: Pixabay

Na dan kada je započeta primena dogovora o neizdavanju ulazno-izlaznih dokumenata, odnosno počeo da teče dvomesečni rok za preregistraciju vozila sa tablicama gradova na Kosovu na oznake RKS, kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je izvršen prvi takav slučaj.

Uz još jednu naznaku da je u prepodnevnim satima danas, u svim Centrima za registraciju vozila na Kosovu započet proces preregistracije, iz kosovsog MUP-a precizirali su da je prva zamena, kako kažu, "nelegalnih registarskih oznaka" na RKS tablice izvršena u opštini Prizren, prenosi KoSSev.
"Centri su bili otvoreni u svim opštinama da zainteresovani građani dobiju potrebne informacije i prvog dana u Centru za registraciju vozila u Prizrenu je izvršena prva zamena registarskih tablica RKS tablicama", naveli su u saopštenju.
Ponovili su isto ono što i Kurti u svom obraćanju na srpskom, da će građani biti oslobođeni taksi i ostalih obaveza, te ih iz kosovskog MUP-a još jednom pozivaju da "takvu priliku iskoriste".
 
Sa druge strane, stižu navodi da Srbi nisu zainteresovani za registraciju. Tako je gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević kazao da se niko od Srba nije pojavio u Centrima za preregistraciju vozila.
 
"Odgovor Prištini i Aljbinu Kurtiju Srbi su dali danas samim tim što se, prema podacima koje imam, niko nije pojavio u registracionim centrima da se raspita ili da podnese zahtev za preregistraciju. Tako da mislim da je to jasan odgovor i signal i institucijama u Prištini i Aljbinu Kurtiju šta Srbi o tome misle", rekao je gradonačelnik Severne Mitrovice.
  • Jovana

    02.09.2022 09:07
    IZDAJA
    IZDAJA!
  • Pawlle

    02.09.2022 08:43
    Konacno
  • Сеновић

    02.09.2022 08:09
    Изгледа да је истина око приче за оца

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.