Suđenje za Jovanjicu 2 nije počelo ni posle 16 meseci, ne može da se održi ni pripremno ročište

Ni posle punih 16 meseci nije počelo suđenje u postupku koji je javnosti poznat kao Jovanjica 2, jer sudsko veće ne uspeva da održi pripremno ročište.
Suđenje za Jovanjicu 2 nije počelo ni posle 16 meseci, ne može da se održi ni pripremno ročište
Foto: 021.rs (arhiva)

Kako piše N1, ovo se već uspostavilo kao nepisano pravilo, jer se 16 meseci ročišta jednom mesečno redovno zakazuju i isto tako redovno odlažu.

Kako je branilac prvooptuženog Predraga Koluvije rekao, ovog puta razlog je to što je jedan od advokata odbrane tražio izuzeće postupajućeg zamenika tužioca za organizovani kriminal Saše Drecuna.
Ročišta su do sada odlagana iz različitih razloga.
 
Prethodno je odloženo zbog toga što je nekoliko advokata odbrane bilo na godišnjem odmoru. Zatim, uoči jednog ročišta prvooptuženi Predrag Koluvija otkazao je punomoćje svim svojim advokatima i tako ostao bez odbrane. Njegovi novi advokati, najpre branilac po službenoj dužnosti, a potom i novoangažovani advokat, tražili su dodatno vreme da se upoznaju sa predmetom, što su im bili argumenti da se ročišta odlože.
 
Razlog za odlaganje bio je i taj što je na jednom od ročišta traženo izuzeće postupajućeg sudije, što je kasnije odbijeno. Često se i neko od optuženih nije pojavio u sudu zbog bolesti, podseća N1.
 
Prvooptuženi u ovom postupku, kao i u postupku Jovanjica 1, je Predrag Koluvija, vlasnik imanja Jovanjica na kom je u novembru 2019. godine pronađena najveća plantaža marihuane u Evropi. Njega obe optužnice označavaju kao organizatora kriminalne grupe koja je uzgajala marihuanu.
 
Osim Koluvije, u Jovanjici 2 su još osmorica optuženih među kojima su uglavnom pripadnici policije i bezbednosnih službi. Oni se sumnjiče da su obezbeđivali imanje i da su Koluviji pribavljali poverljive informacije iz policije, kao i falsifikovane službene isprave.
 
Predrag Koluvija uhapšen je 13. novembra 2019. godine kada ga je na auto-putu Beograd-Niš u njegovom "audiju" zaustavila policija zbog bahate vožnje, nakon čega je i priveden zbog posedovanja lažne policijske legitimacije, a istog dana policija je upala na imanje Jovanjica gde je zaplenjeno 650 kilograma osušene marihuane i 65.500 stabljika kanabisa.
 
Naredno pripremno ročište biće naknadno zakazano.
  • White

    03.09.2022 07:23
    Djekson
    Da nisi i ti `podmetnut`?
  • Marko, Liman

    03.09.2022 00:28
    Kad naš sommelier funkioniše kao Eskobar.
  • Djekson

    02.09.2022 21:08
    Jovanjica
    Šta Odrzati kad niceg nije ni Bilo
    Osim nekih Podmetacina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.