Trajković: Poseta Ane Brnabić severu Kosova je licemerna

Predsednik Srpskog nacionalnog foruma Kosova i Metohije Momčilo Trajković, izjavio je da je odluka tehničke premijerke i mandatarke Ane Brnabić da poseti sever Kosova licemerna i neiskrena.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da će Brnabić u ponedeljak, 5. septembra, boraviti u jednodnevnoj poseti Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću i Zvečanu. 
 
Od kada je 2017. godine prvi put izabrana za premijerku Srbije, ovo će biti prva poseta Ane Branabić Kosovu. 
Trajković je kazao da je cilj posete Ane Brnabić da katastrofalno lošu politiku Beograda prema Kosovu predstavi kao pobedu. 
 
"Vlast u Beogradu misli da je priznavanjem kosovskih dokumenata ostvarila nekakvu pobedu. Međutim, srpski narod na Kosovu i Metohiji je svestan da sve odluke Beograda vode ka konačnom priznanju nezavisnog Kosova. Dogovor koji je postignut oko ličnih dokumenata je još jedan u nizu kamena u temelj nezavisnog Kosova", ocenio je Trajković. 
Po njegovim rečima, Srbi koji žive južno od Ibra, u centralnom Kosovu i u Metohiji, ne pamte kada ih je poslednji put posetio neki visoki državni funkcioner iz Beograda. 
 
"I predsednik i premijer Srbije zaboravili su da južno od Ibra živi 70.000 Srba. Svi Srbi na Kosovu i Metohiji uplašeni su za svoju budućnost zbog politike Beograda koji umesto da rešava, proizvodi krize. Vlast u Beogradu jednostavno simulira politiku borbe za Kosovo. Iza ’politike’ koju vodi vlast u Beogradu na čelu s Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić krije se izdaja srpskih nacionalnih interesa na Kosovu", naveo je Trajković. 
 
On je poručio Ani Brnabić da se tokom posete severu Kosova sastane i sa Srbima koji nisu u Srpskoj listi. 
 
"Ako hoće da čuje istinu o položaju Srba na Kosovu, premijerka bi morala da razgovara sa Srbima koji ne podržavaju Srpsku listu, a kojih je iz dana u dan sve više. To su Srbi koji se bore za opstanak Srbije na Kosovu i Metohiji", kazao je Momčilo Trajković.
  • Spasoje

    02.09.2022 18:10
    Jel može tako?
    Najavljena je poseta LGBT premijerke manastiru Banjska. Znači li to da SPC ima svoje omiljene gej osobe, gde su sada Nikanor, Fotije i ostale vladike da kažu koju reč?
  • xqt

    02.09.2022 17:07
    Bar nešto
    Pošto je tzv premijerka brzo dobila dozvolu, to će izazvati ljubomoru kod vođe.
  • 002211

    02.09.2022 16:31
    Znamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija