Brnabić: Nikad pozitivnija emocija među nama na Otvorenom Balkanu kao tokom Sajma vina

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da u prethodnih sedam godina nije osetila "pozitivniju emociju između nas na Otvorenom Balkanu" kao tokom prethodna tri dana Sajma vina u Beogradu.
Brnabić: Nikad pozitivnija emocija među nama na Otvorenom Balkanu kao tokom Sajma vina
Foto: FoNet/AP
Brnabić je na proglašenju pobednika Prvog međunarodnog sajma vina u okviru inicijative Otvoreni Balkan, rekla da je ta manifestacija "na ponos svima u Srbiji i na Balkanu".
"To jeste jedan evropski događaj koji nas na Balkanu, tokom ova četiri dana, stavlja u sam centar vina i vinogradarstva i pokazuje šta kao Balkan možemo ponuditi Evropi i svetu, na kom nivou i kog kvaliteta", rekla je Ana Brnabić.
Navodeći da je na sajmu učestvovalo gotovo 400 izlagača iz 22 zemlje, premijerka je ocenila da su oni "pomogli da jednu brilijantnu političku viziju još više učvrstimo".
 
"Nikad tokom prethodnih sedam godina nisam osetila pozitivniju emociju između nas na Zapadnom Balkanu kao u prethodna tri dana. Reči koje mogu da opišu prethodna tri dana su zajedništvo, međusobna podrška, uzajamno poštovanje", navela je premijerka.
 
Ocenila je da je Otvoreni Balkan "jedina garancija za lepšu i sigurniju budućnost naše dece" i dodala da je manifestacija u Beogradu pomogla privlačenju Crne Gore i BiH u inicijativu koju su pokrenule Srbija, Severna Makedonija i Albanija.
  • G pen

    03.09.2022 18:41
    Kada kao drustvo velicas primitivizam dobijes ovo. Vi ste krivi.
  • Miroslav

    03.09.2022 18:29
    Promena pdv
    oAna Kad se čovek napije onda em mu je sve lepo em lupeta
    Treba videti sa Malim da se uvede pdv na lupetanja
    Ko zna...možda napunimo rupu...
  • Mi

    03.09.2022 17:17
    Najtužniji
    Njima najpozitivnija atmosfera, a nama građanima nikad tužnija, što nikada nećemo ući u EU. Izreka :i vuci siti i ovce na broju. Teško onom ko ostane a pojedinačno neuspe da dobije vizu za:daleko od zapadnog balkana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.