Zorana Mihajlović o protestu zbog miniranja planine: Zloupotreba ekologije u političke svrhe

Ministarka Zorana Mihajlović ocenila je da današnji ekološki protest zbog miniranja planine Starice kod Majdanpeka predstavlja "zloupotrebu rudarstva i ekologije u političke svrhe".
Zorana Mihajlović o protestu zbog miniranja planine: Zloupotreba ekologije u političke svrhe
Foto: 021.rs
Ona je navela da su miniranja na teritoriji te opštine izvršena "kako bi se sanirala stenska masa, s obzirom na to da postoji pretnja odrona zbog brojnih pukotina u stenskom masivu".
"Radovi se izvode po nalogu inspekcije i uredno su prijavljeni", navela je ministarka rudarstva i energetike i dodala da je taj resor naložio kontrolni inspekcijski nadzor kojim je "utvrđeno da se radovi na sanaciji izvode u skladu sa projektom i nalogom inspektora".
Nekoliko desetina građana je na poziv lidera Zajedno protestovalo danas ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, sa zahtevom da se pod hitno prekine sa miniranjem planine Starica i da donese uredba po kojoj će ta planina biti stavljena pod zaštitu.
 
Kopredsednik Zajedno Nebojša Zelenović kazao je da očekuje da se tema razaranja u okolini Majdanpeka dovede na najviši nivo i da će poslanička grupa "Moramo - Zajedno" otvoriti tu temu u skupštini.
 
"Nemamo mi ništa protiv rudarenja, mi imamo veliki problem sa tim što se ovde ne poštuju zakoni. Ne poštuju se zakoni koji se tiču imovine, koji se tiču rudarenja. Ta planina (Starica) je uzurpirana bez dozvola, a pored toga je dozvoljeno Kinezima da rade intenzivno rudarenje i da za sedam godina iscrpe rezerve na tom mestu i ostave pustoš", kazao je Zelenović.
  • Nele

    04.09.2022 12:14
    Pa šta ima narod da se buni sve firme koje su kupile nešto u Srbiji isto se ponašaju jer je to njihovo.Žalosno je što nas naša vlada prodaje bud zašto i više nevodi računa o tome jer uslove prodaje su postavljali kupci a ovi naši su samo klimali glavom jer im je bilo bitno da napune budžet i samim tim ostaju na vlast.Srbija je više od polovine prodata i mi polako postajemo robovi.
  • Pera

    04.09.2022 09:53
    Da li je nekome poznato da je Ministarka uradila nesto dobro? Kakva je ovo komunikacija sa gradjanima.
  • Jacovitti

    04.09.2022 08:42
    Ko se bre ovde bavi „politikom“? Ti (vi) ili mi?
    Pa mi smo samo kritizeri tvojih (vaših!) grešaka.
    Uostalom, kritikujemo te (vas) mi koji te (vas) i plaćamo. Ukapirajte to već jednom… Vi ste tu gde ste zbog nas, a nismo mi ovde zbog vas!
    I što onda nama poturaš svoju (vašu) sramotu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija