Vučić: Kako da objasnim narodu da Srbija uvodi sankcije Rusiji, a ne Sloveniji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanja posle susreta sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom, upitao kako da objasni narodu da Srbija uvodi sankcije Rusiji, a ne Sloveniji.
Vučić: Kako da objasnim narodu da Srbija uvodi sankcije Rusiji, a ne Sloveniji
Foto: FoNet
"Rusija nije prekršila teritorijalni integritet Srbije, Slovenija jeste, a mi gledamo da imamo dobre odnose sa Slovenijom", rekao je Vučić.
Upitao je kako to da svi podržavaju teritorijalni integritet Ukrajine, a ne Srbije i pozvao ostale da se stave u našu poziciju i razmisle šta je realno.
"Svi žele po svaku cenu da se Srbija pridruži sankcijama, a Srbija ima obavezu prema aki (evropskim pravnim tekovinama) da se priključi evropskoj spoljnoj politici neposredno pred članstvo u EU - niko nas još nije obavestio da smo pred članstvom u EU a ne vidim ni da planiraju da nas obaveste", izjavio je Vučić.
 
Vučić zamolio za pomoć oko struje
 
"Zamolio sam Boruta Pahora da, ukoliko to bude na dnevnom redu nekog organa EU, da Zapadni Balkan bude deo podrške u novcu za uvezenu struju ili jedan deo potrošene energije. Siguran sam da možemo da računamo na podršku slovenačkih prijatelja, posebno zato što mi ne mislimo da bi mogli da dobijemo onoliko koliko zemlje članice, ali sve što bi mogli da dobijemo bilo bi značajno za sigurnost snabdevanja strujom i finansijsku stabilnost ne samo Srbije već i drugih država, koje stoje lošije od nas", rekao je Vučić.
  • Aca

    10.10.2022 10:31
    E kada bi mi Balkanci. mogli istoriju i prošlost da ostavimo malo po strani,kao Nemci i Francuzi,sve bi bilo drugacije.
  • Milan

    11.09.2022 16:49
    Bolesnik
    Objašnjavaj svojim glasačima, jer ostali građani Srbije nisu debili.
  • Janez Mrnjavčević

    06.09.2022 14:56
    Zar i vi braćo Slovenci
    Znači, i Slovenci naši vekovni neprijatelji, da dodam na spisak. Znači ni na Bledajo Srbi ne prihajo da se kupajo. A u Tursku je i dalje ok letovati?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija